Eivind Melleby favoritt i Drake-NM
Eivind Melleby favoritt i Drake-NM

Eivind Melleby favoritt i Drake-NM

Eivind Melleby stiller som tittelforsvarer i Drake-NM som går i helgen. Mange tror han vil gjenta bedriften.

Publisert

Eivind Melleby fra Bundefjorden tok NM-gull i Drake i fjor – sammen med Vidar Hansson og John Ekren – og de er klare favoritter til å kapre nok et sett medaljer av edleste valør på regattabanen utenfor Blakstadtangen i Asker i helgen.

BLE NM. 22 båter stiller til start i denne tradisjonsrike klassen, hvilket betyr at NM-statusen er sikret. Asker Seilforening var lenge bekymret for at det ville komme nok deltagere (20 krever NM-reglene), men i den siste uken kom de siste, nødvendige deltagerne sildrende inn på startlisten.

10 forskjellige seilforeninger er representert i mesterskapet.

LURE-FORHOLD? Seilasene starter i kveld, og ifølge værmeldingene kan det bli utfordrende forhold med byger og skiftende vind. Sånn sett kan det være forhold for en gammel ringrev som Peder Lunde jr., sølvmedaljør i fjor, som har for vane å gjøre lure og uventete veivalg. Kanskje blir han også i år den største utfordreren til Melleby & Co?

Jørgen A. Paulsen fra Bundefjorden, som tok bronse i fjor, er også i år medaljekandidat, likeså er klubbvennen og nok en ringrev – det er mange av dem i Drake-klassen – Terje Olsson.

Vestfjordens Pål Berg er også en herre å se opp for, men det fins flere – og du treffer dem alle på regattabanen utenfor Blakstadtangen denne helgen.