ÅRETS TRENER: Emilie Kathrin Vabø ble kåret til Årets trener i 2020. Nå er hun hovedtrener i Ran Seilforening.
ÅRETS TRENER: Emilie Kathrin Vabø ble kåret til Årets trener i 2020. Nå er hun hovedtrener i Ran Seilforening.

TRENER I HJERTET

Emilie Kathrin Vabø ble kåret til «Årets trener 2020». Nå følger hun hjertet og satser på en profesjonell karriere som seiltrener.

Publisert

Da februar måned gjorde sin entré i år og det var 55 dager siden hun ble kåret til «Årets trener 2020», fylte Emilie Kathrin Vabø 24 år. Det kan være fristende å tilføye «bare» 24 år, for hun har rukket mye i løpet av disse årene. Emilie er en av svært få som har tatt alt hva Norges Seilforbund har å tilby av trenerutdanning. Det vil blant annet si at hun innehar den høyeste trener-utdannelsen i NSF—-systemet. Hun er trener 3. Men Emilie har også kompetanse som trener-utvikler, noe som betyr at hun kan utdanne andre til å bli trenere. Dessuten er hun forbundsdommer og regattasjef. Å komme dit krever ytterligere kurs og eksamener. CV-en hennes kan ta pusten fra noen og enhver, og på spørsmål om hun praktiserer alt dette, svarer hun:

– Ja, når jeg har tid så. Men jeg prioriterer å være trener.

For det å være hovedtrener i Ran Seilforening, som vel må sies å være en av landets mest foroverlente seilforeninger for tiden, krever tid. Med sine rundt regnet 300 medlemmer er det ingen stor seilforening, men den er svært godt synlig i seil-Norge med gode seilere og stor aktivitet i de yngre aldersgruppene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS