Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Levangsbukta

En lagune for seg selv

Levangsbukta er noe så spesielt som en ukjent perle på Sørlandet. Mellom holmene er det sandbunn – nesten som i en sydhavslagune.

Publisert Sist oppdatert

Den er kanskje ikke helt ukjent, men i hvert fall nok til at det ikke er trengsel der. Det er litt trangt og kronglete å komme inn i havnen, så det ligger sjelden mange båter her. Første gang du prøver deg inn, kan det være lurt å velge en dag med lite vind og sjø. Da går det til gjengjeld helt greit, selv for store seilbåter.

Når du først er kommet innenfor, åpenbarer et lite øyrike med blankskurte svaberg seg. I tillegg er det en svært barnevennlig badeplass der. Det er riktignok ingen sandstrand, men mellom holmene er det en stor, langgrunn bukt med sandbunn – nesten som en sydhavslagune. På en solrik dag holder vannet i lagunen flere grader høyere temperatur enn havet utenfor.

Selv om mange båtfolk gjerne samler seg andre steder, vet hyttefolket å benytte Levangsbukta. På varme dager kan det ligge en del småbåter der. Disse legger seg selvsagt på mange av de mest attraktive plassene, så det kan være lurt å ankomme enten tidlig eller sent. Hyttefolket reiser jo gjerne tilbake utpå ettermiddagen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her