En smak av sommerferie

Pinsen var som sommerfeien i miniatyr i Oslofjorden. Badeliv, trange havner og regnbyger.

Publisert

Store bildet: Middagsbukta fredag.

Middagsbukta var nesten som St. Hans fredag kveld. Det var også den beste kvelden i langhelgen med temperatur godt over 20 grader. Også på øyene lå det tett med båter.

Og folk badet, ikke bara barna som mister all smerte, så kjapt motivasjonen blir stor, men også voksne la ut på svøm. Det er fremdeles under 15 grader i vannet.

Fullt på Oscarsborg

Vi hadde en fin kryss ut til Oscarsborg på lørdag. Vinden var som alltid, kraftigere enn prognosene fra yr fortalte. Rundt havna i Oscarsborg mysset det med båter. Alle bøyene var tatt, og det lå tre båter utenpå hverandre der de lå langskips. Jeg gikk opp mot en motorbåt som lå med baugen inn helt ytterst på brygga om jeg kunne legge meg ved siden av ham, men fikk et negativt svar tilbake, noe som er heldigvis sjeldent at man opplever på sjøen. Før jeg viste ord av det ble det en plass ledig.

Væromslag

I det vi hadde kommet oss på land kom første regnbyge, som varslet et vær omslag. Søndag morgen var det bare 13 grader i båten, og kald vind fra nord blåste ned i båten. Vi la kursen rundt Håøya før vi satte nordover. I Sandspollen var det fullt med båter. Det var det også på øyene på vestsiden av Håøya. Vinden kom og gikk, og det ble noen kraftige rosser fra nord, før vinden døde helt og solen stekte.

Pinsen i fjor var også flott. Les: Så kom sommeren

Regnbyge lørdag ettermiddag.