Ericsson 4 best ut

Starten av 2. etappe av Volvo Ocean Race ble svært spennende.

Publisert

Det var friskt ut fra start. Tilskuerarmadaen lagde litt trøbbel for båtene helt i starten, men farten var så høy at nærmest ingen klarte å følge med. Puma hadde en knall start og seilet klart best ut fra start, og holdt en fart på 26 knop.

Inn i stilla

Etter en slør og en kryss seilte båtene seg inn i stilla. Det ble bråstopp for Puma i tet, og feltet ble helt samlet. Vinden var i ferd med å snu. Det samme skjedde i 2001. Da gikk de fleste båtene inn mot land for å få litt termisk vind, mens Swedish Match gikk rett ut til havs og kom først ut i stabil vind.

Best ved land

Puma gikk for langt ut fra land. Ericsson 4 klarte å holde farten i båten, uten å ta for mange slag eller seilskift. Team Russia prøvde å gå ut, men tapte stort på det. Selv om båtene lå tett ut fra start vil det skille mye nær båtene kommer ut i stabil vind.

Ved første plasseringsrapport leder Ericsson 4 foran Telefonica Blue og Green Dragon. Ericsson 3 ligger som båt fire foran Puma, Telefonica Black og Delta Lloyd. Team Russia ligger langt bak.

Følg båtene her

http://volvooceanrace.geovoile.com/

Du kan se film av starten her.

Ericsson mannskapet forteler om 2.etappe rett før start.

Film fra starten

Powered by Labrador CMS