Ericsson 4 stakk

Godt hjulpet av en kraftig byge sa Torben Grael & Co et foreløpig takk og farvel til konkurrentene idag

Publisert

Ved posisjonsangivelse kl 1300 GMT idag hadde Ericsson 4 økt forspranget til 48 nm på nærmeste konkurrent, E3 som ble liggende i vindstilla, mens lagkameratene stakk av med vinden som fulgte en kraftig regnbyge. Torben Grael og mannskapet hadde de siste tre timene seilt dobbelt så raskt som de nærmeste konkurrentene  og dermet tatt et kanskje avgjørende stikk i pokerspillet om å komme seg raskest ut av stillebeltet og inn i mer stabil vind i retning mål.

Dette er en massiv gevinst for E4 som ved soloppgang idag morges kunne skimte lagkameratene i E3 bak seg. Nå ligger både Ericsson 3 (Anders Lewander/SWE), PUMA (Ken Read/USA) og Green Dragon (Ian Walker/GBR) samlet i vindstilla i 31 graders vann og enda høyere lufttemperatur. Vinden har vært målt helt mede i 1.3 knop fra alle retninger. Alle untatt Delta Lloyd og Team Russia har i de siste tre timene tapt distanse i forhold til ledende E4.

Telefonica Black som igjen har havnet bakerst i feltet, melder om stadig nye småskader på båten som gjør det umulig å konsentrere seg om å seile. - All eneregien går med til å utbedre skader, sier mediamannen Mikel Pasabant.

Rekkefølge kl 1300 GMT

Ericsson 4 SWE (Torben Grael/BRA) DTF 821 nm til mål

Ericsson 3 SWE (Anders Lewander/SWE) +48

Green Dragon IRL/CHN (Ian Walker/GBR) +58

PUMA Racing Team USA (Ken Read/USA) +60

Telefónica Blue ESP (Bouwe Bekking/NED) +64

Delta Lloyd IRL (Roberto Bermudez/ESP) +75

Team Russia RUS (Andreas Hanakamp/AUT) +114

Telefónica Black ESP (Fernando Echávarri/ESP) +122

Det er enda tidlig å dele ut poengene på den andre etappen, men dersom rekkefølgen skulle holde i mål, vil vi ha følgende liste sammenlagt etter to etapper i Volvo Ocean Race:

1. E4 26 p

2. Green Dragon 20 p

3. Puma 19 p

4. Telefonica Blue 18 p

5. E3 15.5 p

6. Telefonica Black 9.5 p

7. Team Russia 8.5 p

8. Delta Lloyd 7.5 p

E3 er derved i ferd med å seile seg inn i kampen om pallen igjen etter å ha tapt fire poeng på havneregattaen og den første etappen etter å ha seilt med en ureglementert kjøl.

Film fra Team Russia

Powered by Labrador CMS