Ericsson 4 viste styrke i havneregattaen

Telefonica Blue var favoritten etter etappeseier og tidligere suverene baneseilaser, men Torben Grael & Co ville de annerledes

Publisert

Ericsson 4 vant UBS Challenge under havneregattaen i Volvo Ocean Race i Singapore idag etter 2. og 1. plass i de to seilasene. Dermed har lederbåten skåret fire nye poeng og leder nå Volvo Ocean Race med 39 poeng.

Dette var den andre havneregattaen i Volvo Ocean Race. Den første var i Alicante og endte med en suveren seier til Telefonica Blue som etter etappeseiren til Singapore også var forhåndsfavoritten til denne regattaen.

I kastevinden som varierte fra 10 til 15 knop hadde imidlertid ikke den spanske båten noen fordel. I den første seilasen kom E3 best ut fra start, men ble blokkert på venstre banehalvdel mens Puma på midten og E4 på høyre kom best igang på første kryss. Puma var senere suveren og vant klart foran E4, Telefonica Blue, Green Dragon og E3.

I den andre seilasen gikk Puma, E4, Telefonica Blue og Green Dragon alle til høyre, mens de øvrige valgte å slå seg opp langs land på babordsiden. Høyresiden viste seg å gi best uttelling med E4 foran Telefonica Blue, Green Dragon og Puma i tet ved første merke. I mål var Ericsson 4 først, fulgt av Telefónica Black med Telefónica Blue på 3. plass foran PUMA, Dragon, Ericsson 3 og Delta Lloyd som nå får Wouter Verbraak som ny navigatør før starten på 5. etappe fra Kina.

Neste in-port regatta blir arrangert i Qingdao, Kina 7 februar etter den 2,500 nm lange 4. etappen som starter neste søndag, 18 januar.

Resultater UBS Challenge, havneregattaen i Volvo Ocean Race i Singapore

1. Ericsson 4:  (4 points)

2. PUMA:  (3.5 points)

3. Telefónica Blue:  (3 points)

4. Telefónica Black:  (2.5 points)

5. Green Dragon:  (2 points)

6. Ericsson 3:  (1.5 points)

7. Delta Lloyd:  (1 point)

Volvo Ocean Race sammenlagt

1. Ericsson 4 (Torben Grael/BRA):  39 points

2.Telefónica Blue (Bouwe Bekking/NED): 33.5 points

3. PUMA (Ken Read/USA): 31 points

4. Ericsson 3 (Magnus Olsson/SWE): 24 points

5. Green Dragon (Ian Walker/GBR): 22.5 points

6. Telefónica Black (Fernando Echavarri/ESP): 22 points

7. Team Russia (Andreas Hanakamp/AUT): 10.5 points

8. Delta Lloyd (Roberto Bermudez/ESP): 10 points

Powered by Labrador CMS