Ericsson Junior Cup

Norges Seilforbund stiller med 3 lag i Ericsson Jr Cup, som går i Stockholm i perioden 15.-17. juni. Regattaen arrangeres samtidig som Volvo Ocean Race besøker Stockholm.

Publisert

NSF har 3 lag påmeldt, og av disse lagene består 3 seilere av Marthe Enger Eide, Mikkel Berger og Helene Næss. De skal sitte i hver sin båt. I tillegg skal disse båtene bemannes med 1 Laserseiler, 1 Europajolle-seiler, 2 Zoom8-seilere og 2 Optimistjolle-seilere. Det blir da 9 personer.

 

Jr Cup ble gjennomført for første gang i 2005. Den gangen ble regattaen arrangert i samband med at America`s Cup båtene seilte i Malmø under navnet Victory Challenge Jr Cup. Regattaen ble en umiddlebar suksess blant ungdommene da de likte det nye spennende konseptet med korte race nær land. Svenska Seglarforbundet stiller med båter, som gjør at det blir en konkurranse på like vilkår.Konkurransen er kommet for å bli, og arrangeres nå årlig.

Koblingen til større seilprosjekter er tydelig, og ungdommene får mulighet til å møte sine forbilder og skape nye målsettninger med seilingen. Svenska Seglarforbundet har som målsetning at alle ungdommer skal få med seg nye kunnskaper - lære lagarbeid - tid til å treffe andre seilervenner- få opplevelser for livet - få koblinger til et større prosjekt, sist men ikke minst det viktigste er å ha det morro.

Powered by Labrador CMS