Foredrag om Norvestpassasjen

Et kappløp mot storm og is

Langturseilerne Linn Charlotte Klund og Paul Lübbe tok pause fra sin jordomseiling, og tok hyre på ekspedisjonsskipet «Infinity». Opplevelsene har blitt et foredrag som holdes i Vollen 11. mai.

Publisert Sist oppdatert
NATUR: Isbjørn var en del av hverdagen i polarisen.

Nordvestpassasjen/Alaska, høsten 2018: Amerikanske og canadiske myndigheter stenger av passasjen for lystbåter. Rekordmengder med is har allerede tvunget 17 båter til å snu, én har sunket. Bosetningene langs kysten venter desperat på årets første forsyningsskip. Inne i passasjen befinner det seg fortsatt to seilbåter, en av dem er «Infinity».

Isbjørn, hval, inuitter. Is så langt øyet kan se. Faren for en ufrivillig overvintring er høyst tilstedeværende. I Amundsens fotspor blir både spektakulære naturopplevelser så vel som endringer i islandskapet ved polkappen dokumentert. I vente på frie farvann kaster "Infinity" anker i Victoria Island kun fire dager etter at «Maud» har ankommet Vollen. Her får de innblikk i hvordan innbyggerne har knyttet bånd til Amundsens seilskute, og fulgt henne den lange veien hjem til moderlandet.

Langturseilere

I 2013 forlot Linn Charlotte Klund og Paul Lübbe europeiske farvann for å seile jorda rundt med egen båt, en Hero 101. Siden den gang har de krysset to verdenshav, utforsket det søramerikanske kontinentet og tilbrakt et år på en sydhavsøy. Etter å ha lagt mer enn halve kloden under kjølen møtte de «Infinity» i Sør-Stillehavet. Raskt bestemte de seg for å bli en del av det internasjonale mannskapet og begi seg ut på sitt hittil største eventyr gjennom den sagnomsuste Nordvestpassasjen.

Nå er duoen på turné gjennom Europa for å skildre Arktis-ekspedisjonens formål og strabaser. Foredraget har bl.a. blitt presentert på sjøfartsmuseet i Rostock og Den Canadiske Ambassade i Oslo. Bli med på et spennende polarventyr med førstehåndshistorier, dramatiske bilder, video- og droneklipp presentert av jordomseilerparet Linn Charlotte og Paul. I samarbeid med Oslofjordmuseet og Seilmagasinet. Foredraget har fått gode anmeldelser. 

Paul Lübbe skerv også en beretning om sine opplevelser i påsken da han skulle seile en 17-fots båt fra Norge til Tyskland. Les: Rekord i sneglefart. 

 

 

TV: Charlotte Klund og Paul Lübbe har også holdt foredrag i Tyskland hvor de også har vært på TV.
LANGTUR: Paret seiler en Hero 101 som nå befinner seg i Stillehavet.
LANGTURSEILERE: Linn Charlotte Klund og Paul Lübbe har seilt siden 2012. Deres Hero 101 ligger nå på Papua Ny-Guinea.