Ett år til start

Med ett år igjen til start på Volvo Ocean Race hadde Knut Frostad ønsket noen flere sikre båter, men det er fremdeles mange som posisjonerer seg med eksisterende.

Publisert

Knut Frostad konkluderer med at det i øyeblikket er seks lag med finansieringen på plass, men med mange flere i kulissene.

Sikre er

- Franck Cammas’ Groupama med ny Juan K design.

- Ken Read tilbake med Puma, også med Juan K design.

- To spanske team trolig med backing fra Telefonica, en ny Juan K design, skipper Iker Martinez og med Neal MacDonald som vaktsjef. Det andre vil trolig benytte en av de  eksisterende Telefonica båtene.

- Camper, med Emirates Team New Zealand og Chris Nicholson som skipper i en båt designed av Botin & Carkeek

- Abu Dhabi, skipper Ian Walker og designed fra Farr Yacht Design

 

I tillegg er det fire lag som nå jobber med eksisterende båter. Selv om detaljene ikke er offentlig kjent, kan vi si at ett av dem er et italiensk lag med Ericsson 3 og et annet som jobber med Green Dragon.

 

Det er ytterligere syv lag som jobber på ulike måter, et av dem skal være et jentelag med Telefonicas båt nr. to. Med mer enn ti lag som nå jobber med gamle båter, finnes det ikke nok båter til alle, men erfaringsmessig vil de færreste av disse lykkes når det kommer til stykket. - Mer enn seks båter en en bonus, sier Knut Frostad.