Etter regnet kom vindstilla
Etter regnet kom vindstilla

Etter regnet kom vindstilla

Norgescupen i Florø var preget av mye vær, men fornøyde vinnere ble det likevel til slutt.

Publisert

VÆR. Lørdag ble en lang dag for mange av seilerne med mye regn og venting mellom seilasene. På søndag derimot glimtet sola til, men Florø viste at også der kan det være vindstille. Det ble ikke arrangert noen seilaser den dagen.

I Optimist ble det seilt tre seilaser totalt. Henrik Andersen, Nesodden gikk av med seieren, foran Mads Severin Hassum-Olsen, Moss. Vinneren av rankingen sammenlagt ble Håvard Aker, Tønsberg, som havnet på en tredjeplass i helgens norgescup. Beste jente ble Ragna Agerup, KNS på en fjerde plass. Hun vant også rankingen på jentesiden.

VANT. Martin Frigstad Pedersen, Christianssands Seilforening, vant rankingen for E-joller sammenlagt, men måtte se seg slått av Jon Aksel Mortensen, Arendal denne helgen. De fikk henholdsvis første og andreplass, kun to poeng fra hverandre.

Pengepremiene som Florø Seilforening hadde satt opp til de klubbene med flest deltagere, gikk til:

  • Kr 5000 til Ran for flest antall deltagere
  • Kr 5000 til Moss for beste plasseringer
  • Kr 5000 til Zoom8-klasseklubben for best deltagelse prosentvis i forhold til tidligere NCer i år

 

IMPONERENDE. Ran Seilforening har vokst fra å være en av de minste seilforeningene, til å være en av de største på Vestlandet på kun to år. Ran stilte med 16 seilere i Florø denne helgen, hvorav ni var Optimistjolle-seilere og syv seilte Zoom8.

– Ran Seilforening har satset knallhardt på å bygge opp et stort jollemiljø og teller for øyeblikket syv Zoom8 og 35 Optimister. Det var først i 2009 at seilere begynte å reise, og i år kvalifiserte en optimistjolleseiler seg til JNoM i Finland. Neste år kommer mange Ran-seilere til å prøve å kvalifisere seg til JNoM. Vi gleder oss over fremgangen til alle seilerne våre og vi gleder oss til 2011. Da har vi håp om å vise oss enda høyere opp på resultatlisten, sier sportslig leder av Ran Seilforening, Torill Dahl Høgheim til SEILmagasinet.

Resultater fra norgescupen i Florø.

Powered by Labrador CMS