Extreme 40 i Færderseilasen

Extreme 40 klasssen går sin seiersgang i Europa og Asia. Nå har KNS´ Per Bøymo fått klassen til å legge Færderseilasen inn i den Europeiske serien. Og best av alt; en båt blir reservert for norske seilere.

Publisert

Det har tidligere vært påmeldt en dansk Extreme 40 til Færderseilasen, men på grunn av dårlig værmelding ga eieren da opp å seile båten til Oslo. Denne gangen blir det lettere fordi hele flåten vil bli transportert landeveien til Oslo. Normalt seiles Extreme 40 klassen i lukket farvann, gjerne i nærheten av store byer der publikum kan følge seilasene, men etter påtrykk fra blant annet Mike Golding som er aktiv i klassen, ønsket man nå større utfordringer. Dermed passet Færderseilasen perfekt, fordi den jo også starter foran et tallrikt publikum på Aker Brygge.

- Vi fikk henvendelsen bare for få dager siden, sier Per Bøymo til Seilas. - Vi måtte først sjekke at vi kunne gi båtene den nødvendige sikkerhet underveis, men etter at denne nå synes ivaretatt, blant annet gjennom et utvidet samarbeide med Redningsselskapet, kunne vi igår meddele OC Group at vi tar på oss utfordringen.

Båtene får den første starten fredag 12. juni fra Aker Brygge og skal deretter seile direkte til Mefjordbåen. Derfra får de en triangelbane mellom Åsgårstrand, Horten og Moss som skal seiles i to runder før de går i mål i Horten.

Extreme 40 klassen startet livet som Volvo 40 da de ble bygget for Volvo Ocean Race i 2005-06. Båtene ble benyttet til regattaer i mange av havnene, og til å ta med sponsorene ut til en seileropplevelse utenom det vanlige. Etter engasjementet med Volvo tok Ellen MacArthis og Mark Turners OC Group over driften av klassen og lanserte en serie regattaer for båtene, kjent som IShares Cup der mange av verdens beste flerskrogsseilere deltok. Blant annet benyttet både Alinghi og BMW Oracle båtene til å trene før de siste America´s Cup seilasene.

- Extreme 40 klassen ønsker seg norske seilere til klassen, og vil derfor stille med en ekstra båt til Færderseilasen, sier Bøymo. - Denne skal lånes ut til et norsk lag og vi har avtalt med Formula 18 klubben i Norge at det blir dem som skal administrere denne delen av avtalen med OC. Interesserte seilere med flersgrogserfaring kan derfor henvende seg til F-18 klubbens formann Harald Blom-Bakke, tel. 480 16 123 [email protected]

Powered by Labrador CMS