Informasjon fra Norsk Bavaria Klubb

Tilrettelegger Færder'n for Bavaria

Færderseilasen i regi av Kongelig Norsk Seilforening (KNS) har start fra Aker brygge 9. juni. Det seiles ulike klasser og løp med etterfølgende stor samling i Tønsberg.

Jan Iverin • Seilasen samler et stort antall båter med både nybegynnere og erfarne seilere. Bavariaklubben og KNS har i år etablert et samarbeide med sikte på å legge forholdene best mulig til rette og motivere enda flere seilere til å delta. I samarbeid med Bavaria Båt Norge har klubben satt opp en vandrepokal for beste Bavaria i klassen TurGlede. I 2022 var 13 Bavariaer i alle størrelser påmeldt TurGlede. I år håper vi på flere!

TurGlede er lavterskeltilbudet i Færderseilasen. Kort fortalt er det selvvalgt starttidspunkt og korteste vei til målgang ved Tønsberg. Det kreves ikke målebrev eller seilnummer. Kortest seilt tid som gir vinner, uavhengig av størrelse eller rating.

For nærmere seilingsbestemmelser se dokumentene som ligger på Manage2sail.com.

En målsetning for klubben er at medlemmene skal oppleve seilglede og mestring på sjøen og sosialt felleskap. I en regatta seiler man blant andre båter som skal samme vei og som har samme vind. Det gir masse muligheter til å trene egne ferdigheter innen seiltrim, styring, navigering og generell båthåndtering.

Klubben vil prøve å kombinere TurGlede-deltakere med «Mentorordningen». Å ha med en erfaren seiler gir trygghet i starten, med masse tips om seiltrim, sjøveisregler og navigering underveis. Ta kontakt i god tid, så skal vi så langt mulig prøve å sette deg i kontakt med en mentor.

Bavariaklubben foreslår fellesstart innenfor startintervallet. Ellers gjelder øvrige seilingsbestemmelser. Hensikten med å samle Bavariaer er å seile blant tilsvarende båter; «Hvorfor går vi lavere, hvorfor går vi saktere?». Noen båter seiler forbi, noen tar man igjen. Det er selvfølgelig mulig å starte på andre tidspunkt og likevel være i med i kampen om premien.

KNS reserverer en egen Bavaria-brygge i Tønsberg. Det gir muligheter for klubben å gjøre noe eget sammen med Bavaria-seilerne. Brygga blir tilgjengelig for alle Bavariaer, uavhengig av klasse. Her kan vi bli mer kjent og få det gøy!

Bavariaklubben vurderer også å lage et «skippermøte light» på Teams noen dager før start. Her vil det bli mer fokus på sikkerhet og praktisk info fremfor taktikk i forhold vær og strøm. Vi oppfordrer medlemmene til å komme med innspill om hva vi bør vektlegge.

Mer info kommer klubbens hjemmeside og Facebook-side.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.