Med kurs for Tønsberg

I år kan Tønsberg for første gang ønske deltagerne i Færderseilasen velkommen etter målgang. Det blir det store nye, men det vil også være mye annet som er nytt.

Publisert Sist oppdatert

Det kom som en overraskelse da det allerede mandagen etter at Færder’n i 2016 var unnagjort, ble annonsert at målgangen skulle flyttes fra Horten til Tønsberg året etter. Å gjennomføre en slik endring i praksis er ikke gjort i en håndvending, og i snart ett år nå har Kongelig Norsk Seilforening forberedt seg på oppgaven. Mange parter er involvert for å ta imot 700–800 båter og 5–6000 seilere i en by som ønsker å vise frem noe ekstra til dem. Et utrops- og spørsmålstegn har stått sentralt hele veien og opptatt mange: broen over til Nøtterøy.

Generalsekretær i KNS, Anders Kristensen, håper og mener at de har det meste under kontroll. Men noen løse tråder er det ennå. Og for å ta det usikre først:

– Når det gjelder de som skal runde Hollænderboen, vurderer vi om vi skal legge ut et ekstra rundingsmerke et sted syd for Bolærne. Det vil kunne gi seilerne en mer naturlig innseiling mot Tønsberg. Det er en del grumsete farvann i området som seilerne, om man seiler rett fra Hollænderboen, kan bli fristet til å seile inn i når man er som ivrigst etter å seile korteste vei.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS