FÆRDERSEILASEN: Det blir opp til 200 båter med i årest Færderseilas.
FÆRDERSEILASEN: Det blir opp til 200 båter med i årest Færderseilas.

Shorthanded dominerer deltagerlisten

I går gikk påmeldingsfristen ut, men det er fremdeles plass for 60 båter.

Publisert Sist oppdatert

Det blir en annerledes Færderseilas i år. Det er satt en begrensning på 200 båter, og start og målgang blir i Drøbaksund. Starten er på lørdag, og regattaen skal ta makimalt 24 timer. De størtse båten skal rundt Tristein, de mindre rundt Hollerdebåen, mens tur-klassen skal rundt Mefjordbåen, en bane på henholdsvis 80, 60 og 40 nm.

Det er ingen ordinær NorRating-klasse, men shorthanden, med en eller to om bord, samt en familieklasse, hvor mannskapet skal være fra samme husstand. Familieklasse ble innført av Asker Seilforening under Oslofjorden Rundt i mai, og ble populært, men interessen for familieseiling under Færder’n har ikke tatt av.

To mann

Av 140 påmeldte båter er 96 båter påmeldt doubbelhanded-klassen. Her er det et stort spekter av ulike typer, fra 25 fot til 50. Med starter på maksimalt 25 båter vil doubbelhanded-klassen minst bli delt i fire starter.

21 seilere skal seile solo i ulike singlehanded-klasser hvor like mange vil rundet Tristein som Hollenderbåen.

Kun 10 båter er påmeldt familieklassen under NorRating, mens 13 båter skal seile Tur-klassen rundt Medfjordbåen, en klasse uten måletall og spinnaker.

Mer om Færderseilasen her