Fem norske i Miami verdenscup

Fem norske utøvere er denne uken i ilden under årets første Wold Cup, Miami Olympic Class Regatta, Peer Moberg, Kristian Ruth, Marthe Enger Eide, Aleksander Wang-Hansen og Petter Mørland Pedersen som har sendt oss denne stemningsrapporten;

Publisert

Norge har de siste årene hentet hjem finfine resultater fra dette stevnet. Peer vant her to år siden, og Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen ble nr 2 i fjor.

 

Marthe og Petter har allerede vært i Miami en drøy uke og trent, mens en småsyk, men mye bedre Ruth kom fredag, klar til dyst. Peer holder til litt nord for Miami sammen med en annen Finnjolleseiler.

 

Marthe (Topp Seil) som er førstereisejente over dammen til solfylte Miami har funnet seg godt til rette, og gleder seg til å ta fatt på regattaen. Dette er hennes første virkelige store regatta og stortalentet fra Bærum som seiler under Topp Seil og har også blitt tatt inn i varmen på Olympiatoppen via Kvinneløftet. ”Miami er et supert sted og jeg trives veldig godt. Forholdene virker supre og selv om jeg er en smule spent, gleder jeg meg veldig til å kjempe mot verdens beste radialjenter”, uttaler en alltid smilende og blid Marthe.

 

Kristian ble syk under en treningssamling på Lanzarote og kom derfor noe forsinket til Miami. Formen er stigende, og kjenner vi han rett gir han det han kan for å igjen vise at han hører hjemme i verdenstoppen i Laser.

 

Peer har hatt en liten pause fra Finnseilingen, men er som vanlig heltent og klar for nok en gang å vise at han hører hjemme i toppen i Finnjolle. Om bedriften fra 2007 kan gjentas er noe usikret, men om favorittfolholdene slår til, kan ingen avskrive Moberg.

Aleksander Wang-Hansen fortsetter Sonar-sesiling uten skipper Jostein Stordahl som nå har lagt opp. I Miami seiler han mannskap på  engelske laget som fikk sin storseiltrimmer skadet tidligere i vinter. Laget har vært i Miami allerede i 10 dager og seilt og vunnet en regatta allerede (Alex Caviglia regatta).

 

Petter, som er fortiden makkerløs i og med at Eivind er opptatt med Volvo, har slått seg sammen med Flavio Marazzi, SUI. For ett år siden var Petter og Flavio bitre konkurrenter da de kjempet om de siste få OL billettene. ”Vi har hatt noen fine treningsdager nå før regattaen, og jobbet tett sammen med seilmakere på Quantum for utvikling av nytt design på både storseil og fokk. Det har vært spennende dager. Vi har noe nytt på gang, men om det er så bra som vi håper og tror vil tiden vise”, sier en spent Petter.  Med tidligere OL mester i Star, Mark Reynolds som coach skulle alt ligge til rette for nok en toppplassering for både Petter og Flavio, denne gangen i samme båt.

 

Eivind og Petter ble nr 2 i fjor, Flavio nr 3

 

Regattaen begynner mandag og avsluttes med Medal Race lørdag.

Regettaens hjemmeside her

 

Powered by Labrador CMS