HAVBLIKK

En altfor rask uke i Finnmark

Det kunne vært regn, ensifret på gradestokken og en og annen haglebyge. I stedet ble det en solbrent tur helt på yttersiden av Finnmark.

Publisert

Etter å ha svettet meg gjennom en seilsommer i Frankrike, Norge, Sverige og Danmark, så jeg frem til å ta på meg ullgenseren da jeg landet i Tromsø. Men klimaendringene ville seg ikke slik. Det er selvfølgelig hyggelig med et liv i bare shorts og t-skjorte, men når forskerne mener at økte temperaturer og mer ekstremvær blir den nye normalen, er det egentlig mer grunn til bekymring enn jubel.

Mer shopping

Enhver sjøreise kan gjerne begynne med en liten tur med Hurtigruta. Jeg gikk om bord i Polarlys i Tromsø og fant meg fort til rette med utsikt og et glass. Den franske familien ved bordet ved siden av jublet høylytt hver gang de så en forskremt lundefugl som dukket. Jeg håpet i det minste på en hval. Men små gleder er som kjent best. Franskmennene fikk mest glede. Men reisen langs Lyngens kvasse tinder på styrbord og solen som nesten ikke ville gå ned om babord var likevel mer enn nok til å glede.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS