RUGG: Miriam viser fram storkveita på 25 kg. Den måtte lempes i jolla da det ikke var plass andre steder.

Kveitefiske med seilbåt

Det har blitt mange fiskeopplevelser på «Snyspurven» de to siste årene, men høyest oppe troner kveita – havets dronning i nord.

Publisert Sist oppdatert

Miriam og jeg er på tur mot Senja fra Tromsø og kommer susende igjennom Vikrans heftige tidevannsstrøm i ti knop. Den nordnorske junidagen stråler mot oss med tosifrede varmegrader i det Malangen åpner seg og «eventyrøya» kommer til syne i vest. Samtidig dukker noen interessante plasser opp på kartet utenfor Rødbergan på fjordens sørside: Flate undervannshyller spredt rundt noen småskumle grunner, skarve én kilometer fra land. Her er det sand- og grusbunn, mens røde berg og hvite strender pryder utsikten. Et vakkert skue for vanlige folk - og en ultratypisk kveiteplass for spesielt interesserte.

Her kan vi ikke tillate oss å bare seile hensynsløst forbi. Seilene tas ned, en gummijigg og ei stålsild slippes ned mot den lyse havbunnen. Jiggen ser ut som en liten torsk, mens silda er selvlysende gul med en rød stripe på undersiden. Vi drar de over bunnen langs marbakken, gasser på over dyprennene og sakker av når vi når nye lovende partier. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER