Trimaranen Xxtreme
Petter Noreng

Rekordforsøk til Skagen

Det gikk fort, men vinden holdt ikke helt i mål, forteller Petter Noreng. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Du skal ha skikkelig flaks med værmeldingen for å slå rekorden til Knut Frostad mellom Færeder og Skagen. Frostads rekord er på 3 timer, 35 minuter og 50 sekunder satt med Academy i mai 2004. Trimaranen hadde en snittfart på 21,7 knop. Du finner mer om rekorden her.

Historisk rekord

Det var Are Wiig med sin 56 fots trimaran som sate rekorden første gang. Da seilte han på 6 timer og 11 minutter på den 90 nm lange overfarten.

I fjor høst brukte Rune Aasberg og mannskap fem timer og 52 minutter med ”Solo” fra Skagen til Færder. Les saken her.

10 timer til Oslo

Petter Noreng gar hatt flere ville Skagenturer med 60-fots trimaranen «Xxtreme» I august seilte han fra Stavarn til Skagen på under fire timer, havn til havn. På lørdag var farten høy, men vinden døde, slik at rekordforsøket ble misslykket.

Vill tur hjem

På søndag blåste det vind fra øst.

– Vi brukte bare 11 timer fra Skagen Havn til Oslo havn. Det var kald mørt og vilt.

Til salgs

Nå skal Noreng til Vestlandet for å leve som fiskebåtskipper. «Xxtreme» er til salgs, og han håper båten finner en eier. – Den koster ikke mer enn en X-41, så man får mye seilglede for pengene. Vi har også bukket inn en del seilinger til neste år. Vi har hatt en del gjester om bord, men vi fikk juli ødelagt på grunn av dårlig vær, forteller skipperen.

Du kan lese om Norengs liv som fiskebåtskipper her.