Lær å seile

SURFING: Kiteving er brettseiling i enkleste form, Det er en blanding av kiting og vindsurfing.
SURFING: Kiteving er brettseiling i enkleste form, Det er en blanding av kiting og vindsurfing.

Foiling på sitt enkleste

Kitewing , foilwing eller wingsurfer. Å surfe med en løs vinge kan bli sommerens nye sport, og har det meste for å bli stort.

Publisert Sist oppdatert

Lite utstyr, enkel rigging, og raskt å lære. Det er flere grunner til at kitewing kan bli den nye brettsporten på vannet. Det er litt windsurfing, litt kiting, og mer bølgesurfing. SEILmagasinet fikk testet foilwing fra Duotone på sensommeren og fikk en følelse av utstyret. Under messen i Düsseldorf så vi i surfehallen at dette er noe mange produsenter har tro på. Det har vi også.

Å seile med en håndholdt vinge er ikke noe nytt. Kitewing har blitt forsøkt solgt som et alternativ til windsurfing og kiting i flere tiår, men det er med foil og oppblåsbar vinge det har tatt av. Nå har wind-surfing-stjernen Robby Naish kastet seg på bølgen og utviklet utstyr. Det er blitt mange leverandører. Vi testet utstyr fra Duotone, leverandøren som tidligere het North Sails. Med på testen var også Helge Rotnes fra butikken Srfsnosk8 som har fått lekt seg med slike vinger i sommer og opplever stor etterspørsel.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER