STOR: Båten har en skikkelig romlig cockpit.
BILLIG: Fokus 750 fremstår som en attraktiv 25-foter til en grei pris.
DEKKSUTSTYR: Båten har to små Anderson-vinsjer for forseilet, og fall.
ENKELT: Konstruksjonen virker gjennomført.
KOMFORT: Under dekk er det soveplass til fire. Finishen er helt OK.
KOMFORT: Under dekk er det soveplass til fire. Finishen er helt OK.
KJØL: Kjølen heises inn i salongbordet.

Messas billigste seilbåt

For ca 350 000 kroner kan du få deg en sprek seilbåt med greie overnattingsmuligheter. Det er vanskelig å finne feil ved båten. 

Publisert Sist oppdatert
ENKELT: Båten kommer standard med rulle for fokka og ett uttrekkbart baugspryd.

Sobusiak Yacht Yard har bygget seilbåter i 12 år. De har i dag tre modeller, og på messen på Aker Brygge er det den nyeste, og mest moderne båten som vises frem. Fokus 750 har attraktive og sporty linjer. Cockpiten er stor, men det er også plass til fire køyer under dekk. Selgeren beskriver båten som en rask og morsom dagseiler.

Praktisk

Båten leveres med ulike kjølalternativer. Båten som er utstilt har en hevbar bulbkjøl med bulb på 300 kilo. Løsningen gjør den mulig å dra opp på henger. Totalvekten er på beskjedne 1300 kilo.

Med opptrekkbar kjøl har båten en CE C-kategori, med fast kjøl, så får den en CE B-Kategori, som gjør den mer egnet for åpent farvann.

Båten har ett sandwich skrog og dekk. Finish og arbeid er ikke avskrekkende.

Sportsversjon

Båten utstilt har standard utstyr, og koster 32000 euro uten moms.  Prisen innbefatter enkle seil, rulleforstag, og en elektrisk heis for kjølen. 

For 44 000 får du båten i en sporstversjon. Da har den membranseil, oppgradert dekksutstyr, baugspryd og gennaker, utstyr som vil kle den sporty båten godt.

Videre er det mulig å få den levert med utstyr som innlagt vann, wc, lanterner, kjøleboks osv. Det er også mulig å få ett system som gjør det mulig for en person og senke og heve masten.

 

KOMFORT: Under dekk er det soveplass til fire. Finishen er helt OK.