Forbereder Transat Jacques Vabre
Forbereder Transat Jacques Vabre

Forbereder Transat Jacques Vabre

Om snaue tre uker starter Rune Aasberg oig Simen Løvgren som de første nordmenn noensinne i regattaen Transat Jacques Vabre.

Publisert

Den prestisjefylte doublehanded-regattaen starter 30. oktober, men allerede 21. oktober vil de to norske seilerne være på plass med Class 40en SOLO i Le Havre i Frankrike.

EN UKE MED PROGRAM. – Det krever regattaens regler at vi er; en del av seilingsbestemmelsene sier at vi må være på plass i havnen en drøy uke før start, forteller Simen Løvgren til SEILmagasinet.

For allerede 22. oktober starter det offisielle programmet. Da må alle deltagerne stille til dyst i en obligatorisk baneseilas med båter av typen Bénéteau 7,50 i en slags show off-regatta over to dager.

HUNDRE TUSEN. I Frankrike er Transat Jacques Vabre en stor begivenhet. Det er faktisk et av de større idrettsarrangementene i landet og over 100 000 mennesker er ventet å ta veien til den franske Atlanterhav-byen under starten og uken før start, som er spekket med program i Le Havre. Foruten de sosiale og publikumsrettede aktivitetene; i Frankrike er seilerne idrettsstjerner, skal alle båter og seilere igjennom en grundig sikkerhetssjekk.

5000 nautiske mil venter seilerne når de legger ut fra Le Havre mot målet i Puerto Limo’n i Costa Rica på den andre siden av Atlanterhavet.

FLERE KLASSER. Rune Aasberg og Simen Løvgren, seilende for henholdsvis KNS og Asker, deltar i Class 40, som er en av flere klasser i Transat Jacques Vabre. De to andre er flerskogklassen Multi 50 og Open 60. 14 båter stiller til start i Class 40. De fleste seilerne er franske, men det fins også britiske, amerikanske og newzealandske seilere på deltagerlisten.

Og altså to norske. For første gang.

I ENGLAND. – SOLO ligger for øyeblikket i England der den er blitt preparert og stylet etter alle kunstens regler i de siste ukene. 20. oktober stikker vi til havs og setter kurs for Le Havre, sier Simen Løvgren.

I fjor deltok Rune Aasberg i den store soloseilasen Route du Rhum, men måtte bryte etter at all elektronikken om bord flatet ut. I Transat Jacques Vabre håper han å få sin store revansje og de to norske seilerne har ambisjoner om å plassere seg i fremr del av feltet. Da SOLO tidligere i år deltok i Rolex Fastnet Race i England, endte båten på 10. plass.