Forening på tredje forsøk

Det måtte tre forsøk til før Stavanger Seilforening kunne bli levedyktig. I år er foreningen 110 år.

Publisert   Sist oppdatert

Det første forsøket fant sted i 1891. Da hadde interessen for lystbåtseiling begynt å spre om seg i byen, og en gruppe herrer satte seg ned og stiftet en seilforening. Den store, vedvarende entusiasmen var imidlertid ikke til stede, og lenge før århundreskiftet var en realitet, var foreningen glemt.

Et år etter unionsoppløsningen synes imidlertid mange av de samme herrene det kunne være verdt å forsøke igjen. Seilingen hadde da fått et enda bedre fotfeste i Stavanger, og i en annonse i 1906 ble interesserte seilere bedt om å møte i Børssalen 26. juni for å stifte en seilforening. Rundt regnet 20 møtte opp, men det syntes initiativtagerne var for få.

Møtet ble avlyst og et nytt berammet tre dager senere. Litt markedsføring og bryggesnakk blant seilerne hjalp. 29. juni 1906 stilte det 62 seilere i den samme salen, og de fremmøtte besluttet å stifte Stavanger Seilforening. Konsul Thorbjørn Waage ble valgt til formann, noe han også ble i 1891. Denne gangen var det imidlertid liv laga – det trengtes ikke flere konstituerende møter. I år runder Stavanger Seilforening 110 år og er en av landets eldre seilforeninger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her