Formula 18

UTFORDRENDE: Tim Sandberg (til rors) og Jørgen Beyer Strømquist seilte det actionfylte Stockholm Archipelago Raid i august.
UTFORDRENDE: Tim Sandberg (til rors) og Jørgen Beyer Strømquist seilte det actionfylte Stockholm Archipelago Raid i august.
ACTION: Tim Sandberg og Jørgen Beyer Strømquist seilte det actionfylte Stockholm Archipelago Raid i august.
ACTION: Tim Sandberg og Jørgen Beyer Strømquist seilte det actionfylte Stockholm Archipelago Raid i august.

Asker-seilere i Stockholm Archipelago Raid

Stockholm Archipelago Raid er en annerledes regatta – en blanding av sport, natur og eventyr.

Publisert Sist oppdatert

Årets regatta hadde alt; mye vind, lite vind, lange fokkeslører, bankekryss, trange kanaler med 52 jibber, noen grunnstøtinger, strålende sol, litt regn, hastigheter opp i 23 knop, dagsetapper opp til 80 nautiske mil og mye mer.

Men herligst av alt var at hele tre norske båter stilte og hadde det fantastisk gøy gjennom dette eventyret på fire dager. To av båtene hadde Asker-seilere om bord.

Fire dager i Formula 18 gjennom Stockholms skjærgård gir store utfordringer for mannskap og utstyr, særlig fordi deltagerne må navigere selv, og at det til og med midt ute på havet finnes steinområder med bare en halv meters dyp.

Kristian Ask fra Asker og Andre Ugland fra Grimstad (NOR 34) kom sannsynligvis med minst forberedelse av de 27 lagene som stilte til start i Stockholm. Men uredde kjempet de seg gjennom alle dagene. Da seks båter ikke turte å seile på dag to, seilte de bare bedre og bedre for hver etappe og endte til slutt på en hederlig 16. plass.

Tim Sandberg fra Tønsberg og Jørgen Beyer Strømquist fra Asker (NOR 27) gikk hardt ut i starten. Det var som om de aldri har tatt pause fra F18-seiling, og de ledet etter første dagen. På hardværsdagene 1 og 2 ga de full gass og de lå stadig i teten av feltet takket være bra muskelminne fra tidligere høytidsdager. Da vinden løyet, kom noen dårligere resultater og de endte til slutt på en meget god 6. plass.

Erwin Jaeger og Thomas Kolstad fra Ålesund (NOR 505) var veldig sugne på et godt resultat etter et noe mislykket VM. De seilte en jevn serie, aldri dårligere enn 7. plass. Da været ble lett og variabelt slo de til, og helt mot slutten seilte de akkurat godt nok til å passere NOR 27 sammenlagt i kampen om femteplassen.

Heller ikke i år klarte de å la være å treffe en stein, men heldigvis skjedde det kun noen hundre meter før målgang i sisteetappen, så sluttresultatet var aldri i fare.

Raidet er et unikt arrangement som utnytter den allsidige Formula 18-plattformen til fulle. Man får som regel ikke bare mye seiling, men også ekstra utfordringer med navigasjon og kurser man vanligvis ikke seiler. Våre deltagere var veldig fornøyde og takknemlige for et flott arrangement, og håper på flere norske båter neste år.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.