Fram XVI fremdeles sjanseløs på Lanzarote

Fram XVI hadde ingen bak seg i dagens seilaser ved Lanzarote. Men også svenske Torbjørn Tørnquist strevde med å følge opp de gode resultatene fra igår.

Publisert

Starterne måtte flytte banen en nm lengre fra land idag for å få bedre vind, men det var bare 7 m/s nordøst da starten gikk for den første seilasen. Taktikerne hadde nok av utfordringer, men for Vaco Vascotti, rormannen Flavio Favini og taktiker Fransesco Bruni, ble det en god dag på jobben. Mutua Madrileña vant begge seilasene og har nå vunnet tre av fem seilaser.  Quantum Racing med Terry Hutchinson holder 2. plassen syv poeng bak, mens. Artemis med 11. og 13. plass ligger på 3. plass.

 

Vasco Vascotto’s Mutua Madrileña seilte i den første seilasen nær perfekt og etter en klokkeren start ved le merke ledet båten gjennom hele løpet.  Sammen med Bribón og Synergy voktet de den venstre siden, men var aldri truet av Bribon som hadde Dean Barker til rors. Platoon tjuvstartet, men kom seg godt opp igjen etter å ha truffet vindskiftene perfekt. Også Artemis tjuvstartet, men i motsetning til tyskeren kom den svenske båten aldri opp feltet.

Igjen var det Mutua Madrileñas som dominerte etter en perfekt start i dagens andre seilas, men italienerne måtte slåss med Platoon gjennom hele seilasen og tyskerne var ved et par anledninger foran. Til slutt ble det Desafío med John Cutler og seilere fra det spanske America’s Cup laget som tok 2. plassen, mens Platoon tok 3. plassen.

Dagens sitater:

 

Francesco Bruni, taktiker på Mutua Madrileña:

Vi er svært fornøyd med dagens seilaser. Alt fungerte perfekt ombord, fart, taktikk og mannskap. Dette er naturlig nok en fin start på mesterskapet for oss og en eventuell seier vil avlutte en flott sesong i 2008. Det er imidlertid for tidlig å sprette champagnekorkene enda. Det er hard konkurranse og vi må holde konsentrasjonen oppe. Selv om det var skiftende idag var det mer stabilt enn igår, og den venste banehalvdelen var klart favorisert. Derfor var det viktig å få til starten slik at vi kunne posisjonere oss på den siden av banen som vi ønsket.

 

Jocehn Schuemann, rormann på Platoon:

Idag var vi mer heldige. Vi kom oss opp etter en tjuvstart og båten er rask selv om den ikke er helt ny. Etter å ha droppet fra 4. til 12. plass i går var det godt å vise at båten er rask nok til at vi kan være med i tetbildet. Jeg håper nå at vi i det minste kan sikre oss medalje i mesterskapet.

Dean Barker, rormann på Bribón

Vi hadde en tøff start på regattaen, men seilte deretter bra både i den første og andre seilasen idag. Selv om det er vanskelig og komplisert å seile her passer forholdene oss bra. Vi sartet slik vi ønsker og kom oss fri fra feltet.

 

Russell Coutts, Artemis taktiker hadde dette å se etter dagens seilaser:

Idag hadde vi lett vind og kompliserte forhold. Tjuvstart satte oss tilbake og det er virkelig vanskelig å klatre i dette feltet. Da blir det heller enn å forsøke på å vinne, å unnga å ta sjanser så man taper ytterligere. Dermed blir det å seile konservativt. Vi hadde et par muigheter til å gå for oss selv, men dumme feil gjorde at vi datt bakover i feltet. Du kan si at vi ikke hadde vår beste dag, så vi får håpe vi kan seile bedre imorgen.

 

Sammenlagt etter fem seilaser:

1. Mutua Madrileña (CHI), Flavio Favini, 3-1-6-1-1, 12 points

2. Quantum (USA), Terry Hutchinson, 2-6-1-4-6, 19 points

3 Artemis (SWE), Torbjorn Tornqvist, 1-2-2-11-13, 29 points

4. Bribón (ESP), Dean Barker, 10-12-4-2-5, 33 points

5. Matador (ARG), Alberto Roemmers, 6-4-5-7-11, 33 points

6. Platoon (GER), Jochen Schuemann, 8-9-12-3-3, 35 points

7. Desafío (ESP), Paul Cayard, 5-7-11-12-2, 37 points

8. Synergy (RUS), Sergey Pichugin, 7-3-10-5-12, 37 points

9. Valars (RUS), Sergey Chetvtsov, 4-8-9-8-9, 38 points

10. Audi Q8 (ITA), Riccardo Simoneschi, 9-11-3-9-7, 36 points

11. TAU Andalucía (ESP), José María Torcida, 11-5-8-13-4, 41 points

12. Bigamist 6 (POR), Alfonso Domingos, 12-10-7-6-8, 43 points

13. Cristabella (GBR), Roberto Bermúdez de Castro, 13-13-14-10-10, 60 points

14. Fram XIV (NOR), Kell Arne Myrann, 14-14-13-14-14, 69 points

Powered by Labrador CMS