Stavanger Seilforening

REKORD: François Gabart seilte jorden rundt alene med en snittfart på 27,2 knop. Hadde han seilt ett år tidligere, ville han også tall Jules Verne-trofeet.

Foredrag med François Gabart

Den franske verdensrekordholder kommer til Stavanger Seilforening under NC / EC i juni. Han har seilt jorda rundt alene på 43 døgn.

Publisert Sist oppdatert
KLAR: Francois Gabart er klar for å sette nye rekorder. Først i Middelhavet.

François Gabart, skipper på trimaran «MACIF», som har den gjeldende verdensrekorden i soloseiling uten stop rundt jorden med sin 30 meter lange trimaran i Ultim klassen, kommer til Stavanger Seilforening for å holde foredrag under Norgescup / Europacup i juni. Seileren, som av internasjonal seilpresse ofte blir omtalt som en av seilsportens wonderboys, er en av de største sportskjendisene i hjemlandet Frankrike der soloseiling har en svært høy status.

Medlem av Stavanger Seilforening

François smadret i 2017 verdensrekorden for soloseiling rundt jorden og satte en ny utrolig rekord på under 43 dager med en gjennomsnittshastighet på 27,2 knop. Soloseileren, som har familiære knytninger til Stavanger og som selv er medlem i Stavanger Seilforening, kommer til byen i anledning seilforeningens kombinerte Norgescup for brett og Optimistjoller, og Europacup for Laser. Foredraget med verdensrekordholderen vil handle om hvordan han selv har utviklet en karriere som profilert proffseiler fra en begynnelse som barneseiler i nettopp Optimistjollen. Dette blir forhåpentligvis et effektivt trekkplaster som vil lokke enda flere både norske og internasjonale jolleseilere til regattaen i vestlandsbyen.

Foredraget med François Gabart holdes lørdag 1. juni kl 18:00 i Bergelandhallen. Det vil være gratis for de deltakende seilerne men vil også være åpent for andre betalende tilhørere.

TRIMARAN: «Macif» har seilt jorda rundt på 42 døgn. Nå er båten utstyrt med foiler og skal være 15 prosent raskere.