Fransk lag klart for Volvo Ocean Race

Knut Frostad har jobbet hardt for å få et fransk lag med i neste Volvo Ocean Race. Nå har han lyktes. Se også hvordan laget forbereder seg til oppgaven som venter.

Publisert

Groupama Insurance Group bekreftet at de vil støtte et lag i Volvo Ocean Race for de to neste jorden rundt seilasene. Den kjente franske seileren Franck Cammas blir dermed skipper frem til 2015. Det er førsta gang at en sponsor har gått ut en forpliktelse som dekker to seilase.

Annonseringen ble gjort da Cammas befant seg i havnebyen Le Château i Brest der han for tiden forbereder seg til et forsøk på å erobre Jules Verne Trophy som følger rekorden non stop j0rden rundt i sin 32-meter lange maxi trimaran.  

Designer for Groupamas båt er ingen ringere enn argentineren Juan Kouyoumdjian, mannen bak de to siste vinnerbåtene i Volvo Ocean Race.

- Groupama og Franck Cammas har et 12 år langt samarbeide bak seg og vi har nå besluttet å fortsette dette ved å delta i Volvo Ocean Race for å skape større internasjonal dynamikk gjennom et felles prosjekt, sa Frédérique Granado, informasjonssjefen i Groupama.

- Groupama er i ferd med å øke den oversjøiske andelen av forretningene våre som idag utgjør 30 prosent av vårt totale volum. Volvo Ocean Race er klart det beste sportslige arrangement for å syn liggjøre våre ambisjoner, forkarte Granado.

- Vi har tillit til at Franck er mannen som kan ta denne utfordringen og vi er trygge på at han kan ta utfordringen i å bygge opp et lag og samtidig lede et lag og design av verdens mest krevende båter å seile. Disse kvalitetene er avgjørende for å lykkes i Volvo Ocean Race, tilføyde hun.

Selv om den umiddelbare oppmerskomhet er rettet mot Jules Verne Trophy, er skipperen for Groupama begeistret.  - Groupama viser igjen at de har tillit til meg og at de i motsetning til andre sponsorer sokm vil vente til siste øyeblikk, er villig til å legge langsiktig planlegging til grunn, sier han. - Det gjør motivasjonen enda sterkere føran Jules Verne Trophy og gjør meg ekstra ivtig etter å kvittere for Groupamas støtte. På samme måte er vi nå topp motiverte for å vise Groupama at vi er tilsvarende forpliktet til å yte vårt beste i Volvo Ocean Race. For laget vårt er dette et stort ansvar som vi skal takle med entusiasme og sterk vilje.

Knut Frostad, sjef for Volvo Ocean Race er særlig glad for å få et fransk lag i Volvo Ocean Race: - Franskmennene har definitivt en plass i dette racet som så lenge har vært dominert av Anglosaksere og europeiske seilere. Det er skikkelig gode nyheter at Groupama kommer med i regattaen. Jeg har kjent Franck Cammas og laget hans lenge. De har et sterkt konkurranseinstinkt og er svært godt organisert. Det kommer til å bli et spennende race.

Groupama er nå det andre laget som offisielt går ut og erklærer et lag til Volvo Ocean Race 2011/12. Fiat har allerede gjort det samme, og den spanske regionen der Volvo Ocean Race kontoret flytter fra nyttår har også forpliktet seg, uten at det per idag er kjent detaljer omkring den spanske satsningen.

Powered by Labrador CMS