Det er trangt om bord med fire barn i en 31-foter.
Det er trangt om bord med fire barn i en 31-foter.
Den franske familien hadde mye vær i sommer, men fikk oppleve Lofoten på sitt beste.
Den franske familien hadde mye vær i sommer, men fikk oppleve Lofoten på sitt beste.

Fransk seilfilm fra Norge

En familie med fire barn seilte til Lofoten i sommer. Det har resultert i en fantastisk film.

Publisert Sist oppdatert

Filmskaperen Nicolas Fabbri har tatt med seg sin kone og fire barn på et tre sesongers prosjekt i Nord Atlanteren. Turen startet i fjor sommer hvor de seilte fra Frankrike opp til Skottland og videre til Vestlandet. Der ble båten lagt igjen. I år har familien med barn fra to til åtte år seilt nord til Lofoten der båten nå ligger for en ny vinter. Neste års plan er å seile til Island.

Fantastisk norgesreklame

Prosjektet går under navnet «Kids for Sea», og Fabbri har hver uke i sommer produsert små filmsnutter som er langt ut på nett. Nå er tiden kommet for foredrag i Frankrike, og sommerens opplevelser er satt sammen til en 30 minutters program. Filmingen er fantastisk, og viser frem den norske naturen på en imponerende måte. Turen er også forsidestoff i det franske seilbladet Voil & Voiliers.

Spreke barn

Det er ikke bare naturbildene som imponerer. Barna utnytter også naturen på en fantastisk måte. Kaldt vann skremmer dem ikke til å ta en dukkert. De er også med på turer på fjelltopper og på en turisthytte.

Filmen viser også hva som er mulig å gjennomføre for en sprek familie. De seiler en Figaro I, en meget spartansk regattabåt på 31 fot.

Om du har muligheten. Få opp Vimeo på TV, eller tilkobl PCen og få hele familien foran skjermen. Det er på fransk, men bare bildene i seg selv sier det meste.

Saison #2 LE FILM from CardinaleOuest on Vimeo.