Fransk streik skaper problemer

Sinte frankmenn kan få konsekvenser for soloseiler Rune Aasberg før starten av Route de Rhum.

Publisert

Oljeraffeneriene er blokkert av streikende franskmenn.  De ønsker å stoppe reformen som gjør at pensjonsalderen økes. Streiken har ført til at det ikke er lett å få kjøpt drivstoff før regattaen. Viktig energi for båtens avansete systemer.

– Vi har bestilt 140 liter diesel fra England! Vi krysser fingrene for at dette dukker opp tidsnok, skriver Rune Asberg på «Solo»s Facebook side. Starten av soloseilasen over Atlanterhavet går 31. Oktober.

Nok å gjøre

Nytt storseil har soloseileren fått ned til St. Malo i Frankrike, og det testes ut i disse dager. I går blåste det over 30 knop i havna, så båten ble liggende. De ville ikke ta noen sjanser. Det er en del ting som må fikses før start. Det er proplemer med ladingen om bord, og heller ikke seilinstrumentene fungerer slik de skal.

Rask transportetappe

«Solo» har blitt seilt ned til Frankrike av Per Ferskaug og Conrad Thrane. Det gikk fort. – Vi brukte 4,5 døgn på snaut 1000nm. Fin tur med loggen over 25 flere ganger sammen med Conrads høye meget gode smørbrød.

Seiler i den største klassen

Det er fire klasser i soloseilasen. Aasberg starter i den største klassen med over 46 deltagere. Her er det mange hotte navn som IMOCA-seileren Bernard Stamm som vant Velux5Ocean. Han har gått ned fra 60 til 40 fot. Thomas Ruyant vant Mini Transat for et år siden og har tatt ett skritt opp i klasse. Også Vendee Globe veteranen Pete Goss er tilbake. Han stiller i en splitter ny Lombard-design.

Mange av favorittene seiler tredje generasjons Class-40 som Pogo s2 og Akilaria RC2. Tiden vil vise hvor mye raskere de nyeste båtene vil være. Aasbergs båt kom på vannet i 2008. Båtens nummer gir en indikasjon på båtens alder. Nummeret blir gitt av klasseklubben. Nummerserien har nettopp rundet 100 båter, og de 20 siste er av siste genereasjon.

Rune Aasberg er ikke den eneste deltageren fra Norden, Jouni Romppanen  fra Finland stiller også til start med Tieto Passion. Han deltok også i årets Færderseilas.

Du finner liste over deltagerne her.

Følg med på iPhone

Arrangøren har utviklet en applikasjon for iPhone hvor du kan følge regattaen. Den kan lastes ned på AppStore.

Teaserfilm om regattaen

Du kan følge «Solo» på Facebook.

Powered by Labrador CMS