Færder´n for alle

Færder´n i år ble slik regattaen ofte er - mangfoldig. Den bød på det mest av vær, vind og strøm. Mangfoldig, men ikke rekordartet, var også deltagelsen.

Publisert Sist oppdatert

Det kan lyde som en klisje, men Færderseilasen er virkelig for alle, og nettopp det ble understreket i år ved at start­rekkefølgen ble snudd. I stedet for at de største startet først og bare forsvant som hvite, små trekanter, var det i år de minste båtene som åpnet ballet. Dette førte til en komprimering av feltet og en større blanding av båter – og et for de fleste morsommere felt å seile i. Mange syntes nok det var et syn å se den svenske 100-foteren HYUNDAI tråkle seg gjennom feltet.

De store båtene blir lagt merke til om de starter sent eller tidlig, men det var flere andre det er grunn til å stoppe opp ved. At det deltar over 40 Expresser er for eksempel imponerende. Likeså at det stilte over 20 IF-er. Interessant sett i lys av at det for ikke altfor mange år siden var like mange H-båter som IF-er. Nå var det bare en og annen H-båt som seilte med Nor Rating-tall. Det er utvilsomt noe med klassemiljøene når de blir dyrket og gjødslet godt.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER