Fredrikstad Seilforening

Satser: Christoffer Sørlie vil til OL.
Satser: Christoffer Sørlie vil til OL.
Action:
Action:

Christoffer Sørlie satser mot OL

Christoffer Sørlie fra Trosvik fikk Stifternes Pokal for 2017 i Fredrikstad Seilforening. Vi har tatt en prat med Christoffer før årets sesong.

Publisert Sist oppdatert

I innstillingen til Stifternes Pokal 2017 sto det: «Prisen tildeles en seiler som representerer Fredrikstad Seilforening på en verdig måte. Han viser i tillegg til gode resultater, en sportslig holdning som det står respekt av. Han er en meget lovende seiler som tar sin idrett på største alvor. Han viser stor treningsiver og vil helt sikkert utvikle seg videre i årene som kommer.»

– For de som ikke kjenner deg, Christoffer – hvem er du?

– Jeg er en gutt født i 2000 som seiler Laser Radial og satser på dette. Jeg går på Wang toppidrett i Fredrikstad. Her kan jeg kombinere trening, skole og idretten min. Jeg er født og oppvokst på Trosvik.

– Hva gjorde at du startet med seiling?

– Da jeg var liten hadde vi seilbåt, og vi var alltid på tur i helger og sommerferier. Den sommeren jeg var seks år fikk faren min prolaps i ryggen mens vi var i Risør. Jeg tok ansvar og styrte båten til Stavern, hvor gode venner tok imot oss på brygga. Jeg fortsatte som rormann ut til Svenner og senere hjem til Hankø. Etter det fikk ikke pappa rorkulten tilbake. Etterhvert så jeg flere barn på egen alder i joller, samt at vi også hadde en Snipe. Etter hvert ønsket jeg å seile helt alene, så da ble det Zoom8. Og da var det gjort.

– Hvorfor Fredrikstad Seilforening – og hva liker du best med foreningen?

– Valget av seilforening var naturlig. Man seiler ikke i Sarpsborg. Dessuten har foreningen mange dyktige seilere, og ikke minst Nord-Europas desidert beste seilforhold.

– Ditt beste seilminne?

– VM 2016 i Estland, der jeg ble nr. to.

– Hva er status i seilkarrieren din?

– Så langt i karrieren har jeg oppnådd disse resultatene: VM-sølv i Zoom8, nordisk sølv i Zoom8, NM-sølv i Laser 4.7, NM-sølv i Killing og NM-bronse i Laser Standard.

– Har du et mål?

– Målet mitt er OL i 2024 og 2028, og å kunne leve av seiling som en sport. For inneværende år, er målet topp 10 i U19-VM i Kiel i august. Det er tøffe mål, men det er det som motiverer meg.

– Noe du vil tipse andre medlemmer om?

– Oppfordring til alle medlemmer må bli seile MER, og at det er viktig å ha det gøy! Alt for mange sliter mer på fortøyningstauet enn seilene sine. Samt at jolleseiling er for seilere i alle aldre, ikke bare for barn.