BamserSommerturneFrisk og Rask Axel Nissen-Lie
MASKOT: SEILmagasinets maskot Frisk er klar for eventyr.

Frisk ER klar for sommerens eventyr

SEILmagasinets maskot, Frisk, har fått hyre hos familien Brodersen, og legger ut på sommertokt 5. juli. Hvor vil han ende opp, er det store spørsmålet.

Publisert Sist oppdatert

I en årrekke la Frisk ut på tokt hver sommer, men i de senere år har han vært stuet bort på landjorda. I våres tenkte vi at det er det på tide å gjøre noe med – Frisk måtte ut på tokt igjen! 

Vi lagde en sak på våre nettsider hvor vi etterlyste hyre for Frisk hos en småbarnsfamilie, og nå har vi funnet det! Familien Brodersen tar med seg Frisk og kaster loss 5. juli, med mor og far Tina og Thomas, og Samantha og Sebastian ombord. Vi skal høre mer fra de lenger ned i artikkelen, men først, litt om konseptet: 

SEBASTIAN: Sebastian Brodersen på ni år tok initiativ til å få Frisk ombord, og kontaktet SEILmagasinet. Nå gleder han seg som bare det.
«SAELLA»: Familien Brodersen har hjemhavn i Vollen og deres båt er «Saella»: En nyinnkjøpt Dufour 430.
LOGGBOK: Med bamsen følger en loggbok.

Vagabond-bamse 

Konseptet er følgende: på starten av sommeren mønstrer Frisk på hos en familie på seiltur. Underveis finner denne familien en ny familie, overrekker bamsen, og slik fortsetter det. Ved å hoppe skip på denne måten streifer forhåpentligvis Frisk rundt i lang tid, og returner på sensommeren med en lang rekke historier i skipssekken. 

Underveis sender familiene inn rapporter til redaksjonen, og vi publiserer løpende oppdateringer på våre nettsider om hvor Frisk befinner seg, og hva han finner på. Etter hjemkomsten oppsummerer vi sommerens eventyr i bladet. 

På ryggen har Frisk en skipssekk som inneholder en tegnebok, fargeblyanter og én instruks til familiene. I tegneboken håper vi at også barna kan bidra med sine ord og illustrasjoner. 

Fått hyre på «Saella»

Turen til Frisk begynner fra Vollen 5. juli ombord i «Saella», en nyinnkjøpt 2024 Dufour 430. Familien Brodersen forteller mer om seg selv og om planene for sommeren:

– Vi er en familie på fire, bestående av Tina og Thomas med femten år gamle Samantha og Sebastian på ni år. Vi skal seile fra vår hjemhavn i Vollen og ferden går forhåpentligvis videre mot Strømstad og Skagen. Vi må se an vær og vind, og dersom ikke det lar seg gjøre reiser vi nedover norskekysten til Sørlandet, skriver Tina.

Spesielt Sebastian gleder seg til å møte vår maskot, og har allerede lagt planer for Frisk: 

– Sebastian gleder seg veldig til å få Frisk ombord, og har lyst til å ta med seg bamsen på jolletur. 

– Ship O’ Hoi! hilser familien Brodersen, som vi gleder oss til å høre mer fra.