Laser-NM

Fyldige Laser-felt på Hankø

Fyldige Laser-felt på Hankø

Hele 62 Laser-seilere deltar i NM på Hankø.

Publisert Sist oppdatert

Fordelt på Laser Radial og Laser 4.7 stiller det et rekordstort felt av Laser-seilere til start for å kjempe om NM-medaljer på Hankø. De 62 seilerne er likelig fordelt på de to klassene – det deltar 31 seilere i hver – og det er en pen fremgang fra NM i Stavanger i 2014. Da deltok 18 Radial-seilere og 24 seilere i 4.7-klassen.

Se regattasiden til Laser-NM

I Laser Standard stiller det dog ingen – selv om det ble invitert til NM på linsje med de to andre klassene…

OL-KANDIDATENE FAVORITTER. I Laser Radial vil NM-oppgjøret stå mellom Norges fremste internasjonale Radial-seilere – et firkløver som har gjort det svært godt i år.

Det er Tiril Bue fra KNS, som representerte Norge i prøve-OL i Rio de Janeiro, Marthe Enger Eide fra Bærum som har flere gode verdenscup-resultater, Line Flem Høst fra KNS; fersk juniorverdensmester i Laser Radial, og det er Celine Therese Herud fra KNS, som tok en 4. plass i det samme mesterskapet.

En av dem blir trolig norgesmester. Tiril Bue ble det i fjor, mens Marthe Enger Eide tok NM-tittelen i fjor da kun jentene møttes i dame-NM.

De er imidlertid ikke uten utfordrere, og blant dem er det kanskje tre som peker seg ut på guttesiden.

Mads Severin Hassum-Olsen fra KNS ligger øverst på årets rankingliste, som består av fire NC-regattaer, og han følges på den listen av Sigurd Tveit,  KNS og Alexander Dahl Høgheim fra Ran. Ikke langt bak dem kommer et kobbel andre seilere anført av Preben Moberg fra Bundefjorden, Erling Wiik fra Ran og Herman Reiersen fra Bærum.

Eline Flotoft Elnan fra Asker og Caroline Rosmo fra Bundefjorden er kanskje de av de andre jentene som kan gjøre seg håp om å kjempe i toppen.

ÅPENT I 4.7. Alle medaljevinnerne fra NM i Laser 4.7 i 2014 er vokst videre til Radial-klassen, hvilket betyr at den som får NM-gullet lagt om halsen, vil være en som ikke tidligere har vunnet i 4.7-klassen. Mesterskapet er åpent, men kikker man rankinglisten, peker Victor Dahl Høgheim fra Ran, Olav Bakke fra Moss og Andreas Hjellestad Hella fra Hjellestad seg ut som medaljekandidater.

Det deltar også en rekke jenter i Laser 4.7-klassen, og Marte Christophersen fra KNS og Ingrid Skjønborg fra Asker er nok blant de som kan gjøre seg størst håp om å befinne seg i øvre del av resultatlisten.

NM byr imidlertid alltid på overraskelser, og farvannet utenfor Hankø kan være utfordrende. Nå tyder ikke værvarselet på at deltagerne skal få smake på denne siden av Hankø-farvannet. Det blir svært lette forhold, og det pleier også å kunne by på overraskelser.