SKAGEN: «Galatic Viking» ligger værfast i Danmark, men skal forsøke seg på tirsdag mot England.

Prøver å krysse Nordsjøen på tirsdag

Uværet Otto har gitt et langt opphold for Petter Noreng og den nye eieren av «Galactic Viking» i Skagen. I morgen byr det seg en mulighet.

Publisert Sist oppdatert
LØRDAG: Selv med tre rev og stagseil ble det for mye for de to seilerne i «Galactic Viking» for å krysse Nordsjøen.

– Nå har jeg nesten vært i Skagen en uke, og er klar for å komme meg videre, men det er ikke lett når 60-foteren ligger med stor krengningsvinkel til kai i Skagen, forteller Noreng på telefon til SEILmagasinet. Han oppdateres med værinformasjon av Nils Melsom Kristensen. I morgen blir det nordvestlig vind i opp til 11 m/s styrke. Mandag er det vind fra vest-sydvest på 15 m/s.

Snudde lørdag

Det var fredag at Otto var på sitt sterkeste i Skagen, men det var friskt på lørdag også. Da skulle vinden avta og dreie mot nord, men det skjedde ikke. Noreng og den amerikanske eieren dro ut med tre rev og stagseil, men fikk 17 m/s rett i trynet, og snudde og gikk i havn igjen.

Avtagende vind

Vinden tirsdag er frisk på morgenkvisten, men er avtagende. «Galactic Viking» vil også få mindre vind jo lengre syd de kommer. Da vil også vinden dreie mot sydvest, og gi kryss. Onsdag vil det blåse 7-8 m/s fra syd, mens det natt til torsdag vil komme inn mer vind fra vest, og så nord. Petter Noreng skal seile ca 600 nm, og har Hamlbe som mål.