Game over for +39?
Game over for +39?

Game over for +39?

Gårsdagens mastebrekk kan ha vært spikeren i kista for det italienske +39-prosjektet. Masten som gikk i dekk var italienernes eneste nye.

Publisert

- Vi ser nå på alle muligheter, sa Lorenzo Rizzardi, sjefen for

+39. - Vi kommer ikke til å seile imorgen, men fredag skal vi være på plass. Jeg føler meg helt forferdelig på vegne av alle karene som nå ser at alt arbeide som har vært nedlagt går i oppløsning i løpet av sekunder. Men vi gir ikke opp. Vi er her og ønsker å forbli her. Gutta på land arbeider på spreng for å reddde masten som i de to første seilasene så bra ut. Jeg ønsker også å takke alle som har tilbudt seg å hjelpe oss.

Rormannen Iain Percy har disse kommentarene:

- Vi var på styrbords halser og da tyskerne som kom for babord skulle falle av bak oss rettet deres båt seg og mastene hektet. Det er slik som skjer og jeg er absolutt ikke sint. Jesper Bank og mannskapet hans har bedt om unnskyldning og gjort det de har kunnet. For å være ærlig er jeg mest lei meg på Jespers vegne.

Vi hadde flaks ved at ingen ble skadet. Et av salingshornene falt ned rett ved sien av meg i gikk rett gjennom dekket.

Iain Percy sier at det ikke er noe alternativ å benytte en reserve rigg. Den er ikke i nærheten så effektiv som den nye og vi tok av alt utstyret fra den da vi satte i stand den nye masten.

+39 prosjektet er sannsynligvis det dårligst finansierte prosjektet av alle i Valencia. Det hevdes at seilerne ikke har fått lønn på mange måneder og laget hadde akkurat klart å skrape sammen penger til en ny mast. Om denne ikke kan benyttes videre reduseres mulighetene for prosjektets suksess vesentlig.

Powered by Labrador CMS