Game over for Peyron

Den populære franskmannen Löick Peyron måtte se drømmen om en mulig seier i Vendee Globe seilasen forsvinne da masten raste i sjøen på hans Open 60 igår ettermiddag

Publisert

Kort etter kl 1400 igår sendte Löick Peyron en melding til sitt landmannskap om mastebruddet på hans Bruce Farr konstruerte Open 60 Gitana Eighty. Han lå da på 3. plass i seilasen, kun 16 nm bak ledende Jean-Pierre Dick. Han hadde da vært oppe i masten mindre enn 24 timer tidligere og sjekket at alt var OK.

- Jeg har foreløpig ingen forklaring på hva som kan ha hendt, sa Peyron i er radiosamtale etter uhellet igår. - Det blåste 30 knops vind og Gitana Eighty hadde ett rev i storseilet og førte en treerfokk. Det var ingen grunn til å sette båten under press og alt gikk tilsynelatende bra da masten raste i sjøen uten forvarsel. Jeg var under dekk da jeg hørte et kraftig smell og var ikke i tvil om at det var masten som var gått. Det fikk jeg omgående bekreftet da jeg kom meg opp på dekk. Den neste timen gikk med til en masse arbeide med å rydde opp og sørge for at masterestene ikke skadet båten for øvrig. Den hadde antakelig brukket på tre eller fire steder og lå og slo mot skroget. Kun småskader, og ingen strukturelle skader å rapportere. "

Löick Peyron vurderer nå hvilken rute som er den tryggeste og mest komfortable til nærmeste havn. Sydafrika er nærmest med ca 1600 nm, men å komme dit mot vinden er ikke det enkleste. Da kan Australia 3000 nm være lettere å nå i medvind. Han har nå satt opp en nødrigg bestående av bommen, senkekjølene, stormseil og storseilskjøtet som han klarte å redde.

Kl 0500 idag morges gjorde Gitana Eighty 6.3 knop med kurs 110 grader. Jean-Pierre Dick ledet da regattaaen, ca 30 nm foran Roland Jourdain, men det er kun 38 nm som skiller de fem første båtene i regattaen. Den videre rekkefølge er Sebasien Josse, Mike Golding og Michel Desjoyeaux.

Se den sørgelige videoen her

www.gitana-team.com

Powered by Labrador CMS