Gjør det lett for seg selv

Marthe Enger Eide og Kristian Ruth har funnet rytmen og leverer toppresultater i EM.

Publisert Sist oppdatert

Etter dagens to siste seilaser i EM kvaliken der Marthe Enger Eide overbeviste med 3. og  7. plass, ligger hun nå på 5. plass før de siste tre dagene med finaleseilaser. Idag blåste det 7-8 m/sek og det var forhold som passet Marthe godt selv om det var vindkantringer og vindhull på banen.

- Jeg synes det klaffer bra nå, sier hun. - Startene har vært gode og jeg gjør det enkelt for meg selv underveis. Da kommer resultatene også, sier Marthe som har vist en jevnthet gjennom hele regattaen til nå, med unntak av en 35. plass som hun kan stryke. - Jeg trives godt i frisk vind, men det er slitsomt med de lange banene her. 60 minutter er lenge å seile.

Se resultatlisten for damer her

Også Krstian Ruth hadde en stor dag på vannet idag. Med plasseringene 3 og 2 har han seilt seg opp til 9. plass i sammendraget og kan levere sin beste EM innsats noen gang. Også Mathias Mollatt og Hermann Tomasgaard seiler bra og ligger begge blant de 25 beste i et felt som teller 106 seilere derav mange av verdens beste i klassen. Hermann hadde plasseringene 7 og 17 og ligger som  nummer 20, mens Mathias hadde 9. og 21. plass. Med det ligger han på 24 plass sammenlagt.

Se resultatlisten for herrer her