God norsk dag i Miami

Solbrente norske seilere taklet vanskelige forhold på Biscayne Bay bra, og samtlige avanserte igår på resultatlistene. Her er rapporten fra det norske laget:

Publisert

Dagen begynte med finfine forhold, 10 knops vind, sol og varmt. Etter hvert døde vinden og de fleste fikk bare unnagjort en seilas i særdeles vanskelige og skiftende forhold.

 

Star:

Petter Mørland Pedersen og makker Flavio Marazzi seilte inn til 5. plass i dagens ene seilas på Starbanen. Gutta kom litt skeivt ut, men viste igjen styrke når det kommer til opphenting og klarte til slutt å karre seg inn til en fin 5 plass. - Selv om vi lå midt i haugen halvveis, klarte vi å holde hodet kaldt, seile med medium risk og plukket båt for båt. Det var deilig, smiler en fornøyd Petter. Petter og Flavio ligger nå på 1. plass sammenlagt og kan igjen ta på seg gule ledertrøyer i torsdagens regatta. - Nå gjelder det bare å holde koken resten av serien. Etter at vi pådro oss en tjuvstart i går har vi ikke råd til en dårlig plassering, sier Petter

 

Finn:

Peer Moberg klatrer på listene og seilte i dag inn til 5. og 3. plass. Sammenlagt gir dette en 6 plass med kun 6 poeng opp til 3 plass.

 

Laser:

På laserbanen ble kun en seilas gjennomført og den blide Askerseileren seilte inn til 9. plass. Sammenlagt gir dette 18. plass med gode muligheter for å avansere. Med to gode dager kan Medal Race være innen rekkevidde. - Jeg merker jeg har trent litt lite seiling i høst, og er litt rusten. Gleder meg til å finne tilbake til gamle takter, sier Ruth

 

Laser Radial:

Marthe Enger Eide er rimelig fornøyd med dagen og seilte inn til 25. plass i det sterke Radial-feltet. Etter en litt rufsete start og mann over bord, kom hun seg inn i racet igjen tok igjen mange båter før mål.

 

Sonar:

Aleksander Wang-Hansen og hans britiske lag seilte inn til nok en 2 plass og holder 2 plassen sammenlagt. Kun to poeng opp til 1 plass. - Vi seilte vår beste dag i går i den lille vinden som var, og var kun centimetere fra spiker i begge racene. Uheldigvis tapte vi begge "fotofinishene", og fikk to andreplasser mens lederen vant sine to "fotofinisher" og fikk 3 og 1 istedenfor 4 og 2. Med litt mer stang inn så hadde vi ledet nå. Men det jevner seg ut, og vi er ved godt mot, sier Aleksander til Seilas.

 

Den norske leiren er ved godt mot og håper på en bra avslutning da det gjenstår to dager før medalje racene. Det er en kaldfront på vei til Miami og mye rart vær er i vente de neste dagene.

 

Resultater

 

Hilsen Kristian, Marthe, Petter, Peer og Aleksander

Powered by Labrador CMS