Går av som sjef for Volvo Ocean Race

Etter fem år som sjef for Volvo Ocean Race gir Glenn Bourke (47) seg for å flytte tilbake til hjemlandet Australia

Publisert

Bourke sier at avgjørelsen ikke var lett å ta, men at de som kjenner ham godt vet at det har vært en stor belastning for ham å være så langt borte fra sønnene sine på m9 og 11 år som bor hos ekskona i Australia. Nå drar han tilbake til hjemlandet der han på nyåret blir sjef for Hamilton Island, et privateid turist - og seilsenter to timers flytur nord for Sydney.

Glenn Bourke har i de fem årene han har vært sjef for Volvo Ocean Race stått for store endringer av regattaen og han har tatt mange modige beslutninger, som å introdusere den nye VO70 og nå endre ruten for seilasen til også å inkludere havner i Asia og dermed bryte det tradisjonelle mønster om å seile gjennom hele sydishavet fra Kapp det Gode Håp til Kapp Horn. Det skal imidlertid ikke stikkes under en stol at deltakelsen ennå ikke har nådd de ambisjoner Volvo ledelsen hadde da de kjøpte racet fra Whitbread og at de må tåle mye konkurransse fra shorthandedregattaene som Vendee Globe der er er kø av interesserte deltakere.

Før han tok jobben som leder av Volvo Ocean Race var han sjef for  illbruck Challenge, vinneren av regattaen i 2001-02.

 

Som seiler har han vunnet tre VM i Laser og han representerte Australia i OL i Finnjolle  i 1992. I 1996 var han trener for landslaget før han da OL ble arrangert i Sydney i 2000 var hovedansvarlig for den olympiske regattaen. Bourke har også vært involvert i America´s Cup, som trimmer på Kookaburra i 1987 og taktiker for OneAustralia i 1995. Han var også trener for Team Dennis Conner, York Yacht Club’s utfordrer i  2002-3 Louis Vuitton Cup og America’s Cup i Auckland.  Glenn Bourke vant årets Cowes Week og det engelske mesterskapet i Laser SB3, men har nå solgt båten og vil komme seg inn i sin nye jobb før han får seg en ny båt i hjemlandet.

Powered by Labrador CMS