Gull og to medaljefinaler

Det var resultathøsten for de norske seilerne før medaljefinalen i den andre verdenscupregatta i seiling

Publisert

Gullet i  Sonarklassen gikk til John Robertson GBR som hadde Aleksander Wang Hansen i besetningen. -  Vi hadde kun én jobb. Å sikre amerikaneren som var seks poeng bak. Vi tjuvstartet i første race, men klarte i løpet av kryssen å jobbe oss forbi amerikaneren og sikre ham inn. Med åtte poengs klaring før siste race og en strøket 4. plass var seieren i boks. Vi endte opp med å gå tilbake i siste start óg (uten å være over) men seilte oss opp til en ny 3. plass. Alt i alt har det vært en god regatta med tette race. Det har vært lærerikt å seile en hel regatta med et annet lag, og få et litt annet perspektiv på hvordan ting kan gjøres, sier Wang Hansen som ventelig kommer til å fortsette Sonarseilingen også etter at skipperen Jostein Stordahl har lagt opp.

Det var varierende forhold i Biscayne Bay igår, med svært unormal vindretning og skyer som rullet innover baneområdene. Dette ga til tider store endringer i vinden, både i retning og styrke. Petter Mørland Pedersen, med Flavio Marazzi ved roret, behersket også de vanskelige forholdene, og var klart best på Star-banen med en spiker og en fjerdeplass. - Flavio og jeg hadde god kommunikasjon, og jobbet nesten helt perfekt på skiftene, både oppover og nedover, sa Petter da han kom på land.

 

Mørland Pedersen og Marazzi har tidligere i uken blitt utsatt for en tvilsom OCS (tjuvstart), og prøvde å få saken gjenåpnet. Dette gikk dessverre ikke juryen med på, og med to OSC ligger de likevel på en imponerende tredjeplass. De har kun 10 poeng opp til førsteplassen, og med den seilingen de har vist tidligere i uka, er det ingen umulighet å ta igjen dette i dagens finaleseilas. Det blir veldig spennende å se hva slags taktikk de legger opp i medaljefinalen, hvor kun de ti beste får være med, og doble poeng deles ut. Regattaen har vært fin trening for Mørland Pedersen som ellers savner makkeren Eivind Melleby, for tiden på utlån til Volvo Ocean Race. Så snart jorden rundt regattaen er over blir nordmennene igjen å se i samme båt, og i november flytter de to med Eivinds famiie til Rio for å trene sammen med Ericsson lagkamerat Torben Grael, OL mester i Star fra 2004, frem til klassens VM i Rio i januar 2010.

Peer Moberg var veldig jevn og vartet opp med tre femteplasser. Dette gir (naturlig nok) en femteplass sammenlagt, og kun sju poeng opp til bronseplass. Moberg er mer motivert enn på lenge og han liker seg i Miami der han tidligere har vunnet en regatta for OL klassene. Moberg satser også mot 2012 i Finnjolla si, men har en foreløpig satt utenfor landslaget i seiling og får det meste av støtten fra moderforeningen KNS.

Også laserseilerne Marthe Enger Eide og Kristian Ruth er godt fornøyde med gårsdagen. Marthe fikk sine to beste enkeltplasseringer, med to 22. plasser. Dermed seilte debutanten inn til 28.plass. Dette er absolutt godkjent! - Jeg hadde det kjempegøy i dag. Moro å få en dag med litt godt norsk ruskevær, sa en smørblid Marthe.  Kristian har slitt med å finne formen denne uka, men var godt fornøyd med dagens tiendeplass. - Lenge siden jeg har vært så fornøyd med en tiendeplass, uttalte Askerseileren etter målgang. Han har slitt med å finne ut av forhold og fart denne uka, men i dag gikk han i alle fall fort og ledet lenge. - Det kom et stort høyreskift på andre kryssen som jeg tapte veldig mye på. Kjipt det, men shit happens, var hans egne ord. Kristian ble nummer 14 totalt, og får dermed ikke seile medaljeracet i morgen.

Det arbeides nå godt i de forskjellige Laserklassene både for damer og herrer og klassene er utvilsomt dem man satser hardest på frem mot London 2012. Både blant damene og herrene er det flere lovende seilere det er verdt å satse på.

 

En kaldfront har nådd Miami, og det er forventet ruskeforhold idag. 25 knops vind, byger og kaldt (13 CelciusJ)

Resultater

Powered by Labrador CMS