Hankø på sitt beste

Hankø Race Week startet med frisk sønnabris. Vi så 14.6 på loggen og hadde årets seilopplevelse.

Publisert

Vinden kom ved start klokken tolv og økte på. KNS var effektive og fikk gjennomført tre seilaser på begge banene.

38 Melgeser

For Melges klassen er dette også Nordisk mesterskap, men neste samtlige båter er norske. Stian Tuv leder seilasen. Han har steppet inn for Peder Jahre i Terra Eiendomsutvikling. Stian Tuv forteller til Seilas at det er første gang han seiler Melges, men at han har kommet til en meget velfungerende båt med godt mannskap. Med i båten er Marius Falch Orvin, Stian Briseid, Sivert Denneche og Taja Zaikova. Tuv fikk to første og en 6. Plass i dag. På andre ligger Peder Nergaard med tre tredje plasser.

14,6 knop

Jeg seilet 11 meter. Vi slet med høyde og fart på kryss, men hadde det fantastisk allikevel. I andre seilas blåste det nærmere 10 m/s, og 11 meteren viste seg fra sin beste side på lens. Vi tok igjen bølgene og holdt 12 knop over lenger tid. Høyeste hastighet var 14.6 knop. Dessverre sprutet det så mye at det var umulig å ta kameraet opp i cockpiten.

Favorittene leder

    Terje Wang er suveren i 11 meter klassen med tre seiere. Like suveren er også Odd Roar Lofterød i Drake. I 5.5 meter klassen leder Gavin McKinney fra Bahamas foran Eivind Astrup. I Express klassen leder Morten Larsen med ett poeng foran Anders S Johansen. I IOD-klassen leder to svenske båter. Beste nordmann er Martin Rygh

Du finner resultanene her

Powered by Labrador CMS