ORCI-NM 2019

Full fart på Hankø

KNS skal for første gang på mange år arrangere ORCi-NM, og mange seilere har ønsket at det skulle skje på Hankø, som vanligvis tilbyr fantastiske seilforhold.

Publisert Sist oppdatert

Mills er med som hovedpartner, hvilket betyr at det blir full fart både på vannet og på land.

KNS og Hankø Yacht Club gleder seg til å invitere de beste norske utenlandske seilere velkommen til toppseiling på Hankø.

KNS har store ambisjoner for utviklingen av kjølbåtseilingen, og jobber mot et VM i 2021. Dermed er utviklingen blant de større kjølbåtene viktig.

KNS har derfor i samarbeid med hovedsponsor Mills tatt nye initiativer for å øke deltakelsen:

  • Thomas Nilsson blir coach for alle lag både på sjøen og på debrief
  • Alle mannskap hvor alle er kvinner og/eller under 30 år har gratis påmelding
  • KNS vil markedsføre regattaen både under Færderseilasen og i forbindelse med Marstrand Big Boat

Målet i 2019 er å få 30 båter på startlinjen, og planen er at det skal seiles baneseiling både lørdag og søndag. Det har vært diskutert å legge inn en distanseregatta. Foreløpig blir ikke det noe av, men på sikt kan kanskje Hollænderseilasen bli en del av et norgesmesterskap. KNS ønsker å ha en dialog med seilerne før man går videre med disse planene og tanker for utvikling av NM.

Festen er selvfølgelig ikke uvesentlig, derfor er det planlagt en fest på Hankø Yacht Club lørdag kveld, hvor Mills og KNS’ sponsorer sørger for at det blir litt ekstra moro å bli med.

forbedret logistikk. ORCi-NM har vanligvis blitt lagt i september, men i de senere årene har interessen for å delta minket. Derfor er NM nå flyttet til august. Ønsket er blant annet å gjøre logistikken enklere for seilerne, da Hollænderseilasen er lagt til helgen etterpå. Da er det mange som kan rigge for regatta og seile to solide regattaer rad. For de meget seilglade er det i tillegg Tjörn Runt helgen før NM.

Det er mulig for deltakende båter å ligge gratis på Hankø før og etter regattaen. I tillegg blir det mulig å ligge i Son til sterkt reduserte priser i uken etter NM.

Påmelding skjer på Manage2sail. Vi i KNS, Hankø Yacht Club og Mills gleder oss til å se dere.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.