RASK: "White Shadow" runder først i klasse B, foran en tysk Landmark 43.

Disse båtene imponerte

Prøveregattaen i EM viset høynivå. De norske båtene får tøff konkurranse i dagene fremover, men det finnes båter med gode muligheter.

Publisert Sist oppdatert

Landmark 43 «White Shadow» var den eneste norske båten på topp i Europamesterskapets tre klasser. Det ble en frisk test for de 58 båtene som deltar med vind opp mot 10 m/s. Nesten alle påmeldte båtene var på startstreken, men ikke alle kom seg over mållinjen.

Det var krevende forhold. Mye strøm og rotete sjø. Banen var langt øst, helt opp mot Hvaler for å kunne gi plass til en kryss på to nautiske mil.

START: Tett på linja med 31 raske båter i klasse C.

Senere i uken vil det bli to baner, med en bane vest for Missingen også.

Minste klasse

I den minste klassen ble det favoritten, svenske Patrik Forsgren i First 36.7 «Team Pro4u» som var raskest, men hadde alle tre Italia 11.98 foran seg, men som har høyere måletall. Båter fra den italienske produsenten tok de tre neste plassene.

En positiv overraskelse stod Knut Nygaard i Bashford 36 «Viginia» for. Stavangerbåten er antagelig feltets eldste båt og ble beste norske, med en femteplass.

Arcona 385 «Ibb» var helt oppe i tet, rett i hekken på Italia 11.98-båtene, men fikk ingen tellende resultat.

– Det var så tett på linje, så vi tok ingen sjanser, og startet på utsiden, forteller Dag Usterud som er taktikker på «Ibb». Han trodde at østsiden ville gi vinnersporet, men så at «Viginia» gikk bra i vest.

– Det var skiftende vind. Oppskriften var å slå på skiftene, forteller Usterud som var godt fornøyd med farten. Tm Sandberg med Sun Fast 3300 «Hyrrokkin» ble nest best av de norske med en 8. plass, det med en svært forsiktig start.

.

God fart

Torkjel Valland med med Landmark 43 «White Shadow» viste at formen alt er inne, og var i mål ført, rett foran en tysk Landmark 43. Per Sortedal i Aquatich 40 «Snakkas» gikk også fort, og endte som nummer fire. Pal Stiansen bør også være fornøyd med en syvendeplass med Xp44 «Born To Run».

– Vi er fornøyde med farten og hadde to Landmark 43 bak oss i dag, sier Terje Wang som seiler på "Born to run». – Vi hadde Xp-føre. XP44 er litt tung i lite vind. Vi kunne i dag seile rett på merket med symmetrisk spinnaker, mens Landmarkene med assymetrisk fikk en lengre vei, og tapte på det i dag, mener Wang.

RASKEST: Landmark 43 «White Shadow» har gode gullsjanser.
RASK: Brevik-båten «Snakkas» ble nest best av de norske i klasse B.
FORNØYD: Xp44 «Born to Run» var fornøyd med å være tredje beste norske båt.

De raske

Per Ottar Skaaret med kongens gamle TP52 kan bare ha tyske TP52 «Imagine» foran seg i mål. Slik gikk det i dag, men «Jokerman» var litt for langt bak.

Det ble tyske Halbtrocken 4.5, en Mills 45 Custom som vant prøveseilasen.

STOR: TP52 «Jokerman» var nummer to i mål, men tre på resultatlisten.
RASKEST: TP52«Imagine» skal være raskest av alle.
VANT: Tyske Halbtrocken 4.5 var best i prøveseilasen.

.

Du finner resultatene her