SOMMER: Det blir en bra uke med sol og sønnavind på Hankø

Hankøføre på Hankø

Neste uke vil bli preget av sol og sønnavind. Det kan bli en fantastisk uke for EM-seilerne.

Publisert

Et høytrykk som nå ligger vest for England vil sakte bevege seg østover i løpet av uka, og bidra til godt og stabilt vær for EM-deltagerne. Det blir en uke med godt norsk sommervær.

DRØMMEFORHOLD: Passe vind og passe varmt i uka som kommer.

Hankø er kjent for gode seilforhold. Det kan bli stor sjø med sønnavind, og vannstrømmen ut glomma kan gi de lokale seilerne en fordel. 24 av 62 båter er utenlandske. Tyskland og Estland deltar med seks båter, Finland med fem, Sverige med fire og Danmark og Litauen har tre båter.

Starter mandag

Det er tuneup-regatta på søndag, men det er mandag alvoret starter. Det begynner med en lang havseilas som skal ta maksimalt 36 timer for de tregeste båtene. Mandag ser foreløpig ut til å bli dagen med minst vind, men 4-5 m/s vil gi seilerne en myk start. Seilerne kan vel forvente seg en bane på nærmere 200 nautiske mil. Båtene vil komme i mål i løpet av tirsdag.

Onsdag og torsdag blir det baneseilaser. Torsdag er det meldt mest vind. Fredag blir det en ny havseilas på 10-12 timer. Regattaen avsluttes med baneseilas på lørdag.

Det deltar 62 båter i EM. Båtene er delt i tre klasser. Den største klassen, klasse A er det 7 båter, klasse B er det 24 og i klasse C er det 31 båter.