Havblikk

BILLIG: Deilig med heit mat og sunn mat på kalde dager på sjøen.
BILLIG: Deilig med heit mat og sunn mat på kalde dager på sjøen.

Bønner om bord

Tips for byssa som både er billig, og har god holdbarhet.

Publisert Sist oppdatert

Bønner holder seg lenge, og er perfekte i båten. De er sunne og billige, og mer miljøvennlige enn kjøtt. Men best av alt: De smaker digg. Meksikansk chillibønnegryte er favoritten min på kalde seildager- og jeg lager gjerne dobbelt porsjon slik at jeg har noen dager.

Vann ut brune bønner over natten (eller bruk hermetiske). Slå av vannet og kok bønnene møre i usaltet vann. La de renne godt av.

Fres chilli, løk, ingefær og hvitløk i litt olje i en kjele. Sleng i tomater, laurbærblad, chili, krydder og bønner. Kok opp og la putre svakt i ti minutter eller så. Smak til med limesaft, salt og pepper. Ha i mais og gi det et lite oppkok til. Herligheten kan spises alene, sammen med nachos, ris eller en fersk baguett. En dæsj rømme mildner smaken for den sarte ganen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS