Det nye høyhushotellet har vært gjenstand for debatt i lofotbyen.
Rorbuer til leie med utsikt til Geita.
Svolværgeita til venstre i fjellveggen.
Byen i ly av Lofotveggen

Byen i ly av Lofotveggen

Er du glad i både båtliv og fjellturer er Svolvær et perfekt utgangspunkt. Legg båten i gjestehavna og ta turen oppover i fjellheimen.

Publisert Sist oppdatert

STORT BILDE: Seilbåter og røde rorbuer er det mange av i lofothovedstaden. Alle foto: Linn K Hansen.

Svolvær, Lofoten;

Lofotens «hovedstad» ligger midt mellom den lunefulle Vestfjorden på den ene siden og den steile, ruvende lofotfjellene på den andre siden. Ut mot Vestfjorden ligger flere holmer og skjær som lokker når været er pent, deriblant øya Skraava.

Ikke gå alene til Gjeita

Er du glad i både hav og fjell er  Svolvær et perfekt utgangspunkt for ferien. Her kan du utforske skjærgården om formiddagen og gå på fjelltur om ettermiddagen. Er du ekstra sprek kan du også ta turen opp til Svolværgeita som lurer i fjellsiden over byen. Du oppfordres da til å få med deg en kjentmann første gangen du klatrer opp til Geita, ettersom terrenget er nokså ulendt.

Variert overnattingstilbud

Svolvær sentrum er sentrert rundt havnen, hvor også gjestehavnen ligger.

Hvis du ikke kommer med egen båt eller ønsker å ligge på land finnes en rekke overnattingstilbud i form av hytter, rorbuer, sjøhus, camping eller hotellromi byen.

Rorbu- versus moderne stil

Rett overfor gjestehavnen ligger Rica hotell, godt kamuflert blant alle de røde turist-rorbuene i området. Hotellet er nemlig oppført i den samme stilmessige røde rorbustilen som resten av bryggebebyggelsen. Men på andre siden av havna, og i kontrast til Rica-hotellet, ligger det moderne Thon hotellet.

– Du kan tro det var mange som mente at dette hotellet ikke passet inn i byens bebyggelse da de bygde det, men nå har de fleste godtatt det, ler drosjesjåføren som kjører meg til flyplassen.

 De fleste overnattings tilbudene ligger i gåavstand både til sentrum, havet, og naturen.

Les mer om Svolværs turisttilbud på www.lofoten.com og her