SYMBOLSK: Magus Ryhjell i Norboat stempler tømmeforbud mot båtseptik som symbolpolitikk.
SYMBOLSK: Magus Ryhjell i Norboat stempler tømmeforbud mot båtseptik som symbolpolitikk.

– Septiktømmeforbud fra båter er symbolpolitikk

– Få dager etter utslipp av 130 millioner liter urenset kloakk i indre Oslofjord ble fjorden «friskmeldt» og anbefalingen om ikke å bade trukket tilbake. I en slik sammenheng er utslipp fra fritidsbåt ikke engang målbart, sier Magnus Ryhjell fra Norboat.

Publisert Sist oppdatert

– Båtbransjen er selvsagt enig i at Oslofjorden skal være ren og sunn og vil jobbe for dette da den er hele grunnlaget for båtlivet i regionen, men innføring av et septiktømmeforbud fra fritidsbåter fremstår som et unødvendig symboltiltak, sier Magnus Ryhjell i Norboat til Båtmagasinet.

Norboat har sendt inn svar i høringen om forslag om forskrift om forbud mot utslipp av kloakk fra fritidsbåter i Oslofjorden. Der går bransjeforbundet kraftig til felts mot forbudet og kaller det for unødvendig symbolpolitikk. – Dette vil få store økonomiske konsekvenser og verditap for båter som ikke har mulighet til å byge om eller tilpasse seg, sier Ryhjell. Dette vil kunne føre til at flere fritidsbåter blir usalgbare og må kasseres, noe som allerede er et problem.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER