SVENNER: Drømmen for båtfolket på Østlandet ligger rett ut fra Larvik.
SVENNER: Drømmen for båtfolket på Østlandet ligger rett ut fra Larvik.

Seks steder vi aldri glemmer

Etter mer enn tyve år langs norskekysten hver sommer, er det noen steder som har brent seg fast. Disse stedene mener vi du bør besøke – i alle fall én gang i løpet av båtlivet.

Publisert Sist oppdatert

Norskekysten er et skattkammer av vidunderlige små steder. Vi har vært så heldige å få bruke store deler av vårt voksne liv på å utforske store deler av kysten hver eneste sommer. Rundt 30 000 nautiske mil, eller en drøy runde rundt jorda ved ekvator, har vi bak oss med ulike reportasjebåter. Alltid på jakt etter nye steder. Vi har rundet Jæren mer enn 40 ganger i løpet av de siste 20 årene, og fortsatt oppdager vi nye havner og områder som vi ikke engang har hørt navnet på.

Brent seg fast

Drivkraften bak den enkeltes båtliv er så forskjellig. Noen vil reise langt og oppleve mye, andre nøyer seg med å utforske et mindre område. Som med alle reiser i livet, kan man reise på to måter: I bredden, eller i dybden. Vi har forsøkt å gjøre begge deler gjennom mange år. Med alderen erkjenner vi at mange steder kommer vi til å besøke kun én gang i løpet av et båtliv. I samtale med lesere og båtfolk langs kysten, slår det oss også at steder vi tar for gitt at alle har hørt om, er ukjent for veldig mange. Nå som sommersesongen nærmer seg og mange av oss planlegger årets båtferie, er det på tide å drømme litt om hvilke steder vi skal besøke i år. Etter mer enn tyve omfattende ekspedisjoner langs kysten mellom svenskegrensen og Hammerfest, er dette de plassene langs norskekysten som har brent seg fast i vårt minne. Har du mulighet, så legg i alle fall ett av stedene inn i sommerens turplaner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS