Prospero, Elan 310 med Tinius Ruzicka som skipper
Prospero, Elan 310 med Tinius Ruzicka som skipper

Frisk vind, men håndterbar seilas

Strøm og gammel sjø blir de største utfordringene for Hollænderflåten som nå er på vei ut fjorden.

Publisert Sist oppdatert

7-8 m/sek, og gammel sjø over Hortenshavet. Noen følger Jeløya til Gullholmen, mens andre står direkte over mot Hortenlandet. Strømsjø ved Horten gjør at mange velger å gå .på innsiden av Bastø for å få medstrøm. Deretter blir det å slå seg utver langs Slagen, Ringshaug og Bolærne.

Spørsmålet er om de store båtene klarer å bygge opp tilstrekkelig forsprang etter kryssen til å holde unna for 30 foterne «Karma Police» og «Overload» som lett kan komme opp i 15-20 knop på hjemveien.

Prospero-laget, Peter Ruzicka, Tinius Ruzicka, Brage Steen, Toralf Valland og Axel Nissen-Lie.
Prospero-laget, Peter Ruzicka, Tinius Ruzicka, Brage Steen, Toralf Valland og Axel Nissen-Lie.

De største båtene skal runde Hollenderbåen, Tyta og Storegrunn før de setter kursen nordover igjen. De må velge om de skal gå på innsiden av Rauer, Sletter og Kollen eller om de skal gå ut i fjorden på vei nordover. Trolig vil de vente med å ta beslutningen til de nærmer seg runding. Sikkert er det at de vil få en frisk lens hjem. 

«Vår» båt, «Prospero» der Seilmagasinets Axel Nissen-Lie befinner seg får en noe kortere bane. De skal runde Teinebåen utenfor Tønsberg og detter deretter over fjorden til Svartebåane før de setter kursen nordover.