HOLLENDER'N: Start og mål kan bli flyttet til Holmestrand.
HOLLENDER'N: Start og mål kan bli flyttet til Holmestrand.

Hollenderseilasen kan bli flyttet

Hollenderbåen vil fremdeles være målet, men start og målgang kan bli fra Holmestrand.

Publisert Sist oppdatert
HOLMESTRAND: Mye ligger til rette for å arrangere Hollemderseilasen fra Vestfoldbyen
HOLMESTRAND: Mye ligger til rette for å arrangere Hollemderseilasen fra Vestfoldbyen

Sensommerens Færderseilas, Hollenderseilasen kan bli flyttet tvers over Oslofjorden, melder Jarlsberg Avis. Det er Norsk Havseiler- og Krysseklubb (NHK) som arrangerer regattaen i samarbeid med KNS og Soon Seilforening. Norges nest største regatta har blitt startet fra Son i 48 år.

Stort potensial

Holmestrand by og havn har et meget godt potensial for å føre Hollenderseilasen videre, bekrefter Lars E. Wilhelmsen til Jarlsberg Avis. Wilhelmsen mener at kapasiteten i Son er sprengt, mens det i Holmestrand er god plass. I de siste årene har det deltatt rundt 230 båter, men ambisjonene er å få over 300 båter igjen, sier han.

Lars E. Wilhelmsen har vært i møte med Holmestrand Seilforening som har tatt initiativtaker til forslaget. I følge neste års terminliste er Son satt opp som sted for Hollenderseilasen 2019 som holdes 31. august. 

Ikke avgjort

– Det er mange forhold å vurdere før et eventuelt skifte kan skje. Det er tross alt 48 år lang historie å ta hensyn til, sier Wilhelmsen til Jarlsberg Avis.

Flyttingen vil føre til at distansen fra start til Hollendebåen vil øke med ca to nautiske mil. Det vil også gi nye taktiske utfordringer ut fra start og inn mot mål. 

Holmestrand har i de senere årene blitt rustet godt opp, ikke bare havneanlegget, men også kommunikasjonen med en splitter ny togstasjon inne i fjellet.

For tre år siden bestemte KNS å flytte Færderseilasen fra Horten til Tønsberg.